Aprofita l'estiu per gaudir de la ciutat, dels seus equipaments i dels seus espais naturals

Durant l’agost, moltes persones marxen de vacances, però moltes d’altres es queden a casa i aquest és un bon moment per redescobrir la ciutat amb calma. També és una bona oportunitat per passejar pels parcs i pels espais naturals de la ciutat o xalar als vespres de les terrasses dels bars i dels restaurants del nostre municipi.

Refresca't a les piscines

La temporada estiuenca compta amb l’obertura de les piscines exteriors del Parc Esportiu Llobregat i del Complex Aquàtic i Esportiu de Can Mercader. Fins al 4 de setembre, romandran obertes de 10.30 a 19.15 hores, sense limitacions per franges horàries. Aquest any, s’han habilitat diferents tipus de tarifes: entrada puntual per a un dia, entrada reduïda (de 17 a 19.15 h), abonaments per 10 o 20 usos o bons per a tota la temporada.

  • Preu únic de 2,15 € per entrar a les piscines de 17 a 19.15 h
  • Preu entrada dia puntual adult: 5,74 € 

www.parcesportiullobregat.com

 

El descans i l'esport a l'aire lliure

Cornellà compta amb els parcs de Can Mercader, de Can Corts, de Rosa Sensat, de la Ribera i del Canal de la Infanta, a més de la riba del riu, per gaudir d’un entorn natural i ple de vegetació. En aquests espais, es pot practicar esport, llegir un llibre o, simplement, descansar. A més, les places i els parcs infantils del municipi també disposen d’espais d’ombra perquè els més petits puguin divertir-se sense patir els efectes de la calor. En total, hi ha tendals a 14 parcs i places repartits per tots els barris.

També, per als més joves, hi ha pistes esportives, dos parcs de cal·listènia (al costat de la passarel·la del riu i al Camp de les Aigües), dos espais d’skate (al carrer Sevilla i al carrer Martinet) o els patis d'algunes escoles oberts durant les tardes amb activitats esportives dinamitzades, dins del programa Estiu al Pati.

Estiu al Pati!

 

Lectura a les biblioteques municipals

Durant el mes d'agost, les biblioteques Central, Sant Ildefons i Marta Mata romandran obertes de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h. Els seus sistemes de climatització ofereixen un confort tèrmic perfecte per evitar els ensurts de les altes temperatures. Per tant, a banda d’estar frescos, també podem gaudir d’una bona lectura i també d'algunes activitats infantils programades. A més també estan senyalitzades com a refugis climàtics d'interior en cas de temperatures extremes.

https://biblioteques.cornella.cat

 


CÒMIC MANGA
EL ALMANAQUE DE MI PADRE
Jiro Taniguchi. Planeta Cómic, 2020
Llibre recomanat per: Biblioteca Marta Mata
Un home torna al seu poble pel funeral del seu pare i allà es retrobarà amb familiars i amics que li faran replantejar el seu ressentiment.

ÀLBUM IL·LUSTRAT PER A INFANTS
TAXI MEC-MEC
Stéphane Servant, Élisa Gèhin. Barrett, 2021
Llibre recomanat per: Biblioteca Sant Ildefons
Tot comença amb una dona amb un gran barret cridant un taxi per portar-la al ball.

NOVEL·LA
EL TEMPLE DELS POBRES
Alfred Bosch. Columna, 2022
Llibre recomanat per: Biblioteca Clara Campoamor
A l’ombra de les torres de la Sagrada Família, Alfred Bosch construeix la història de la seva última novel·la.

 

Més novetats i recomanacions de la Xarxa de Biblioteques Municipals

NOVEL·LA JUVENIL
PUNTO DE INFLEXIÓN
Neal Shusterman. Nocturna, 2022
Llibre recomanat per: Biblioteca Teresa Pàmies
Narrat amb un llenguatge proper i una forta crítica social, ens porta a reflexionar sobre el racisme, els privilegis i l’homofòbia.

POESIA
INDOMABLE: DIARIO DE UNA CHICA EN LLAMAS
Srta. Bebi. Montena, 2017
Llibre recomanat per: Biblioteca Central
Violència, passió i sinceritat són els seus tres components principals.