Aquest cap de setmana Cornellà celebra la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, i per commemorar-ho, tant el Castell de Cornellà com el Museu Palau Mercader han preparat diverses sorpreses.
Aquest cap de setmana Cornellà celebra la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus
Portes obertes al MPM

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, tant el Castell de Cornellà com el Museu Palau Mercader han programat diverses activitats excepcionals durant aquest cap de setmana. Una de les més tradicionals és obrir aquests equipaments a la nit, per visitar el seu interior i les seves col·leccions d'una manera menys habitual. També hi ha algunes actuacions programades, que podeu consultar en detall a l'agenda d'activitats, tot i que hi ha limitacions d'aforament d'acord amb les restriccions de la pandèmia.

 

Dissabte 15 de maig

El dissabte 15 de maig tindrà lloc la Nit dels Museus, i, de forma excepcional, es podrà visitar el Castell de 18 a 21h, on s'exposa la XV Mostra del Grup de Pintors de Cornellà. A més hi ha programada la representació teatral Lorca somos todos, a càrrec de MicroCornellateatre, per a la qual ja s’han exhaurit totes les entrades disponibles.

La mateixa nit del 15 de maig també serà obert el Museu Palau Mercader, de 18 a 21 h, i es podrà accedir a l’exposició permanent de la planta baixa del museu, on trobareu algunes sales amb el mobiliari i la decoració original, com l’antic gabinet d’història natural. També es podrà visitar l’exposició temporal Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un professor de la República en una fossa de Burgos. I si voleu fer un viatge en el temps i visitar algunes de les sales de la planta noble del Palau, tindreu l’oportunitat de fer-ho de 18 a 20 h.

Diumenge 16 de maig

Durant el matí es podrà passejar lliurement per les sales del Museu Palau Mercader amb una jornada de portes obertes teatralitzada, a càrrec de Catalònia Teatre i el cos de dansa de l’Esbart Dansaire de l’Agrupació Sardanista de Cornellà. També hi col·labora l’Associació Retrofuturista Nautilus, que ens visitaran i passejaran pel parc de Can Mercader vestits d’època, concretament a la moda de fa un segle.

El mateix diumenge 16 de maig també té lloc l’itinerari del Moviment Obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977), on es visitaran alguns punts de la nostra ciutat que van ser escenaris destacats del moviment obrer dels anys seixanta i setanta del segle XX a la comarca del Baix Llobregat, alguns ja desapareguts o molt transformats, i recuperar així el lligam entre la ciutat i aquesta cabdal etapa de la seva història. És a càrrec d’Ignasi Doñate. Cal inscripció prèvia.

Dilluns 17 i dimarts 18 de maig

Continuarem amb dues propostes virtuals a l’inici de la setmana. El dilluns 17 de maig, a les 13 h, trobareu a les xarxes socials del Museu Palau Mercader (Instagram, Facebook i Youtube) el vídeo “Saps com sona una pianola?”, on en Pep Domènech, pianolista, ens mostrarà el funcionament d’una pianola i sentirem algunes peces interpretades al Museu Palau Mercader.

I el dimarts 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, a les 13 h, podreu veure, també a les xarxes socials del Museu Palau Mercader, el clip musical La Tarara se fue a Istambul, de Burruezo & Nur Camerata, gravat al Saló Àrab del Palau.

 

Consulta l'agenda d'activitats de Patrimoni Cultural

Programació maig 2021 (pdf)

 

La realització de les activitats es pot veure afectada per l’aplicació de les mesures de seguretat vigents a cada moment. Disculpeu les molèsties i gràcies per la vostra comprensió. Informació i reserves: de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h, al 93 474 51 35 o a museumercader@aj-cornella.cat