Aquesta setmana es continuen fent tests d'antígens al Centre Cívic Sant Ildefons

Aquesta setmana es continuen fent tests d'antígens al Centre Cívic Sant Ildefons
Imatge: CCMA

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

A Cornellà els cribratges han començat el 30 de novembre, i continuen aquesta setmana, de dilluns a divendres de 15:00h a las 20:00h al Centre Cívic Sant Ildefons (exclòs el dimarts 8). Es calcula que podran atendre unes 150 persones per dia.

  Centre Cívic Sant Ildefons. C. de Gerdera s/núm.

 

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Cal remarcar que el cribratge no s'adreça a les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos; aquestes han de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia. Hi haurà voluntaris de Creu Roja gestionant la cua, i a partir de les 19 h. només s'hi podran quedar aquelles persones a qui sigui factible fer el test fins a l'hora de tancament.

Més informació