Ciutat Cruïlla 2022 reflexiona sobre els conceptes de territori urbà i natura

El dimecres 15 de juny a les 20.00 hores s’inaugura al Castell de Cornellà una nova edició de la mostra col·lectiva Ciutat Cruïlla, que té com a objectiu aportar ua reflexió i una visió diferent de la ciutat i el fet urbà, feta des del punt de vista i perspectiva de diversos artistes i creadors de la ciutat.

Ciutat Cruïlla se celebra cada tres anys, i en aquesta edició 2022 hi han pres part Sonia Berenguer, Manel Camús, Isaac Cañizares, Judit Cortina i Elena Losada. La reflexió que proposen se centra en els conceptes de territori i natura. Cadascun dels artistes ha elaborat una idea que s'ha materialitzat en una creació única i diferent, a partir de la utilització de materials diversos: la il·lustració, la fotografia, la producció àudiovisual, el treball manual... per mostrar la seva manera particuar de veure el vincle entre la natura i la ciutat.

L'exposició es podrà visitar fins al 25 de setembre, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 hores, i també els diumenges i festius de 10 a 14 hores.

 

 

Isaac Cañizares: “La idea era representar la delicada convivencia de ambos mundos. Para hacerlo era imprescindible capturar el entorno y el espacio que ocupan; tratando de encontrar esa fina línea, a veces invisible, que los une y los separa.”

 

  

 

 Sonia Berenguer: "¡Socorro, se necesita ayuda para sostener! Con este proyecto me gustaría mandar un mensaje, una llamada de auxilio tanto para las mentes despiertas como para las somnolientas. Pretendo apelar al inconsciente colectivo; cuestionarse siempre debería llevarnos a otro nivel de conciencia."

Manel Camús és un d’aquests homes carregats sempre amb una càmera fotogràfica i a la cerca contínua de moments especials, d’escenaris concrets que connecten amb la nostra realitat. Potser és poc conegut i poc coneguda ha estat la seva obra, però porta tota una vida perseguint aquest somni, que no és altre que l’ambició d’entendre i ajudar-nos a entendre millor el món en què vivim.

 

 

 

 

 

 Judit Cortina: "100% Cubnellà és el conjunt d’una estadística. On, d’una manera artísticament entenedora i amb un cop d’ull, podreu respondre la pregunta: Sabeu quant espai verd hi ha a Cornellà?

Elena Losada: "Recordant els anys 50 i l’arribada de nous habitants a Cornellà, m’imagino quins tipus  d’éssers podrien venir a viure a la ciutat del futur: d’on deuran venir?, quin idioma deuran parlar?, com deuran anar vestits?, deuran canviar, la ciutat i el seu paisatge cultural?, Cornellà es podria convertir en un “territori turístic”?, i, si fos així ...els turistes, seguirien enviant postals?"