Comença el Cicle de Sensibilització de les Persones Refugiades

El Dia Mundial de les Persones Refugiades, 20 de juny, és una efemèride promoguda per les Nacions Unides amb l'objectiu de rescatar de l'oblit la situació que viuen milions de persones desarrelades entre refugiats, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d'asil que actualment hi ha al món.

La situació de les persones refugiades és una problemàtica mundial que cada vegada afecta a més persones. Per aquest  motiu, l'Ajuntament de Cornellà, des del Departament de Solidaritat i Cooperació, programa al llarg d'aquest mes una agenda de tallers educatius, exposicions i documentals per donar a conèixer aquesta realitat i sensibilitzar la ciutadania.

Són molts i diversos els motius pels quals una persona es veu forçada a desplaçar-se del seu país d’origen i sol·licitar asil: conflictes bèl·lics, violències territorials, i, cada cop més i potser el motiu més invisible, problemes de degradació climatològica. 

 PROGRAMACIÓ 2024:
  • Tallers vivencials a centres de primària realitzats i dinamitzats per part de la Cooperativa Ombú Acció. Es portaran a terme a 7 centres educatius arribant així a l'alumnat d' entre els 7 i els 12 anys.
  • Exposició “Imatges contra l'oblit. Memòria històrica de Palestina, vivències de la Nakba a Catalunya” per l’Associació SUDS Internacionalisme, Solidaritat i Feminisme. Al Museu Palau Mercader, fins al 30 de juny.
  • Exposició “Dones en peu de lluita” de l’Associació Catalana per la Pau. Organitzada per la ONG Cornellà Solidari. A la Biblioteca Marta Mata, del 4 al 28 de juny.
  • El 13 de juny a les 18 hores, a la Biblioteca Marta Mata, Cornellà Solidari organitza un acte de sensibilització i coneixement de la situació a Palestina, amb la participació de dos músics que han format part del projecte “Som Constructores”: ‘Música amb Palestina’, amb David Salgado (guitarra) i Edu Torne (violí).
  • I finalment la Fundació Pau i Solidaritat organitza un cinefòrum amb el documental “La Kafala: esclaves del s.XXI” amb debat obert posterior amb Sergio Gómez, regidor de Polítiques Comunitàries de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Maribel Ayné, secretària d’Internacional i Cooperació de CCOO Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya. L’acte es celebrarà a la seu de CCOO (Ctra. d’Esplugues, 68) el 27 de juny, a les 18 hores. L’entrada serà GRATUÏTA, per a tots els públics a partir de 12 anys.