Comença la vacunació contra la Covid-19 a les residències de Cornellà

Comença la vacunació contra la Covid-19 a les residències de Cornellà
Primeres vacunacions a Cornellà.

Durant aquesta setmana es realitzarà la vacunació contra la Covid-19 de tots els residents i personal sanitari de les residències per a persones grans de Cornellà de Llobregat, segons la programació del departament de Salut de la Generalitat. Un equip d'infermeria format per 10 persones s'anirà desplaçant a cadascuna d'elles per posar la primera dosi d'una vacuna que ha de contribuir a aturar la pandèmia d'aquesta malaltia, que ha trasbalsat tot el planeta en el darrer any.

El dia 4 a la tarda, s'iniciaran les vacunacions a la residència Blau Almeda. El 5 de gener, es realitzaran vacunacions a la Jaume Nualart i a la Clínica Sant Jordi, el 6 a la tarda a la Domus VI Sant Jordi, el dijous 7 a la Residència Teresa Duran, i el dia 9 està previst acabar a Can Rovira i Residencial Cornellà Sanitas, segons la programació del departament de Salut.

Aquestes primeres vacunes corresponen als primers lots fabricats per Pfizer/BioNtech, i caldrà administrar una segona dosi d'aquí a unes setmanes. Han d'arribar setmanalment unes 60.000 dosis a Catalunya, i es preveu completar tota la població residencial i personal sanitari entre gener i març. Segons les previsions, a partir del març s'entrarà en la segona etapa del pla de vacunació, que començarà per protegir les persones més grans de 80 anys.