Commemoració a les escoles del Dia Internacional de la Infància

Commemoració a les escoles del Dia Internacional de la Infància
Dia Internacional de la Infància 2020

Com cada any, el Dia Internacional de la Infància es commemora el 20 de novembre i a Cornellà, habitualment es portaven a terme dues festes els dies 20 i 21 de novembre a les places de Sant Ildefons i de la Sardana en què hi participaven nens i nenes de Primària escolaritzats en qualsevol dels centres de la ciutat.

Aquest any, però, donada la situació de pandèmia, la celebració ha variat i des de l’Ajuntament s’han impulsat activitats que es treballaran a les aules i reforçaran els valors universals dels drets recollits a la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants.

Així, per al divendres dia 20 de novembre, els nois i noies del Consell d'Infants han redactat un Manifest amb la selecció d’aquells drets que consideren més rellevants, i dins del lema d’aquest any “Un cel ple de Drets” fan l’encàrrec als nois/es de les escoles perquè participin d’un treball a l’aula amb el taller “Omplim les Aules de Drets”. Amb l’objectiu de conscienciar als infants de la vulneració dels drets dels infants en molts països i la necessitat de treballar per un món més just i igualitari, ompliran les aules d’ocells de paper que faran visibles tots els Drets.

Amb aquesta iniciativa es difonen els principis de la commemoració, a la vegada que es garanteix la seguretat dels escolars mantenint les seves aules bombolla. L’objectiu principal d’aquesta commemoració és difondre i parlar sobre els drets dels infants com a mesura de conscienciació respecte a les diferències existents entre els nens i nenes de tot el món.

 

 Dia Internacional de la Infància 2020