Commemoracions del Dia Mundial del Teatre i del Dia Internacional de la Poesia

Commemoracions del Dia Mundial del Teatre i del Dia Internacional de la Poesia
Acte al Castell amb motiu del Dia del Teatre 2019.

 

Dia Mundial del Teatre

El 21 de març, a les 19.00 hores, el Castell de Cornellà acull l’acte central del Dia Mundial del Teatre, amb la lectura del manifest a càrrec de representants de diferents grups de teatre de la ciutat i amb l’actuació 'Si tú me dices ven lo pago todo', de la cia. Kamaleonik. També hi ha una conversa amb La Cubana, en un acte presentat i moderat per Montserrat Orozco.

El Dia Mundial del Teatre se celebra el 27 de març de cada any i va ser creat per l'Institut Internacional del Teatre (ITI) l'any 1961. El seu objectiu principal és donar a conèixer el que representa el teatre per a la cultura a nivell mundial. Amb aquest motiu, a Cornellà hi ha programades activitats diverses durant la segona quinzena del mes de març, com per exemple:

  • Dimecres 23 de març s’emetrà una edició especial del programa 'Amunt el teló' de Ràdio Cornellà (23.00 hores, al 104.6FM), que inclourà música en directe de Marta Gin (artista cornellanenca), tertúlia amb espectadors de teatre i la participació de Roger Pera.
  • La companyia de la ciutat Microcornellateatre ofereix l’espectacle 'Totes les dones' (diumenge 27, 19.00 hores, a l’Auditori de Sant Ildefons). També hi haurà un col·loqui en finalitzar la funció amb la companyia i la periodista Verónica Tomico.
  • Dilluns 28 de març (19.00 hores), la sala Titan de la biblioteca Marta Mata acollirà la lectura dramatitzada de 'Macbett', d'Eugen Ionescu, també a càrrec de Microcornellateatre.

 

Recital de poesia i música

El 21 de març, dia d'arribada de la primavera, també es commemora el Dia Mundial de la Poesia. Aquest anyl’Ajuntament de Cornellà organitza un recital híbrid entre poesia i música. L’acte es farà el dia 25 de març, a les 19.30 h, a l’Auditori de Sant Ildefons. Comptarà amb l’actuació de les poetes Ester Andorrà, Laura Carretero, Paula S. Piedad i Carlos Oyague, la cantautora Marta Gin i la col·laboració de l’Asociación Poetas de Cornellà.

Per assistir al recital, cal reservar prèviament a través del correu cultura@aj-cornella.cat