Cornellà activa una funció d'alerta preventiva per garantir una mobilitat individual més segura a la ciutadania

Es tracta d’una nova funcionalitat de l’APPM7 tant per a versió mòbil, com per a versió escriptori, que permet a les persones usuàries programar un temporitzador amb discriminació horària i criteris personals d’avís per alerta o emergència. Aquesta nova funcionalitat està indicada per a qualsevol persona i és molt útil per a persones grans, esportistes que s’entrenen en solitari, menors d’edat que es desplacen sols o professionals de seguretat, així com per a col•lectius com comerços o centres educatius.

L’Ajuntament de Cornellà i l’empresa Einsmer han presentat un nou sistema d’alerta preventiva de l’app de Seguretat Ciutadana amb l’objectiu de optimitzar els serveis a la ciutadania i oferir noves eines per augmentar els nivells de seguretat personal entre la població. Es tracta d’una eina de prevenció i atenció immediata disponible en l’app M7, tant en la seva versió mòbil, com en versió escriptori (orientada a comerços, centres educatius o d’altres equipaments i serveis que s’instal·lin aquesta aplicació). Per activar el servei totes les persones interessades s’han de registrar a l’app M7 de Seguretat Ciutadana de forma totalment gratuïta, i l’accés a la nova funcionalitat es fa des de la pantalla inicial, des d’un botó específic identificat com + Més Seguretat.

Sistema de geolocalització i alerta immediata

Aquesta nova funcionalitat permet a les persones usuàries programar un temporitzador amb les hores i dies desitjats. Un cop activada, i finalitzat el temps marcat al temporitzador, si no es para l’alerta, s’envia de forma automàtica un senyal d’emergència a persones prèviament seleccionades per l’usuari per alertar d’una situació de perill o risc, i oferint informació útil per la seva localització. Així mateix, també inclou la possibilitat d’enviar l’alerta a la Guàrdia Urbana. L’usuari que rep l’alerta preventiva (també ha d’estar enregistrat a l’appM7) rep una notificació en el seu mòbil on podrà veure: qui ha generat l’alerta, les seves dades i telèfon per a contactar amb ell, el mapa amb la posició de la persona que ha activat l’alerta i el recorregut que ha realitzat.

Així mateix, la pantalla mostra una funció per contactar de manera immediata amb la Guàrdia Urbana, si s’observa que la persona es troba en situació de risc.Les persones usuàries d’aquesta aplicació poden enviar incidències a la Guàrdia Urbana mitjançant missatge de text, de veu, una fotografia o vídeo. La informació juntament amb la identificació personal i la seva geolocalització arriba al Centre de Comandament de la Guàrdia Urbana, que actua segons cada cas, bé directament o bé derivant la incidència a la xarxa de territoris que formen part del Sistema M7, als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional. Aquesta funcionalitat està en marxa des de finals de 2019 i s’està promocionant entre entitats i equipaments municipals, així com una prova pilot en algun centre educatiu de la ciutat.

D’altra banda, l’any 2019 es va posar en marxa una altra funció d’alerta immediata per a dones en situació de violència masclista amb dos nivells de seguretat i que també permet la connexió directa amb la Guàrdia Urbana. Actualment un total de 16 municipis formen part del Sistema M7  Interterritorial de Seguretat Ciutadana i urbana, amb més de 100.000 usuaris i més de 3500 infraestructures publiques i privades.

Descarrega't l'App de Seguretat Ciutadana