Cornellà acull una jornada de la xarxa europea de ciutats Green Leaf

El tema de la jornada, que es podrà seguir per YouTube, són les Solucions Basades en la Natura.
Cornellà acull una jornada de la xarxa europea de ciutats Green Leaf
European Green Leaf Network.

Cornellà de Llobregat és el 26 de novembre l'amfitriona d'una trobada de les 17 ciutats que formen part de l'European Green Leaf Network. Cornellà havia d'acollir una de les dues trobades anuals que realitza la xarxa aquest any, i per causa de la Covid-19, no s'ha pogut fer de forma presencial i es realitza online. Aquest canvi ens dona l’oportunitat d’obrir l’acte a altres persones interessades a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament.

El tema escollit per a la jornada són les Solucions Basades en la Natura (Nature Based Solutions, NBS). Segons la Comissió Europea, les NBS són accions inspirades, basades o copiades de la naturalesa, que utilitzen o milloren les solucions existents per afrontar diversos reptes ambientals, socials i econòmics de manera sostenible i eficient.

La jornada es desenvoluparà el dijous 26 de novembre de 9.00 a 11.30 hores. Us podeu descarregar el programa aquí. L’acte només es podrà visualitzar, no hi haurà interacció, i serà en anglès sense traducció simultània.

 

Cornellà, ciutat Green Leaf

Cornellà de Llobregat va ser guardonada amb el Premi Green Leaf 2019 de la Comissió Europea el mes de juny de 2018. Un guardó de la Comissió Europea que reconeix els esforços de les ciutats de menys de 100.000 per esdevenir més sostenibles.

Per a Cornellà, que està desenvolupant una estratègia de transformació de la ciutat a través del projecte Cornellà Natura, el Premi Green Leaf ha estat realment un reconeixement al gran esforç que el municipi està fent en aquesta línia, en el desenvolupament de polítiques ambientals, molt vinculades a la salut i el benestar de la població.

Les ciutats guanyadores i finalistes del premi conformen la xarxa de ciutats Green Leaf (European Green Leaf Network), integrada per 17 ciutats d’arreu d’Europa. La xarxa fa dues trobades l’any, normalment presencials, per compartir coneixement i experiències pràctiques en sostenibilitat urbana.