Cornellà aprova un pressupost de 108 milions d’euros per fer front a l’impacte de la Covid-19 a la ciutat i garantir els serveis municipals

Les inversions arriben als 3 milions d’euros i aniran a impulsar projectes paralitzats el 2020 per la pandèmia, així com a continuar promovent la regeneració urbana i sostenible

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat els pressupostos per a 2021, que ascendeixen a 85.435.741 €. Una xifra que arriba als 108 milions, sumant les empreses municipals (Procornella i Tecsalsa) i l'Institut Municipal de Radiodifusió.

El pressupost, que disminueix un 3,01% respecte de l’exercici anterior, ha estat pensat per fer front a la situació d’incertesa econòmica actual, amb recursos per promocionar l’ocupació i l’activitat empresarial, a més d’incrementar lleugerament (3%) la despesa en acció social per protegir les persones més vulnerables i la cohesió de la ciutat. El 66% de la despesa se sufragarà amb recursos propis i la resta amb subvencions i transferències d’altres administracions, amb un nivell zero d’endeutament. Segons l’alcalde Antonio Balmón: “Es tracta d’actuar amb prudència, amb l’objectiu de garantir l’assistència a les persones més afectades per aquesta crisi, consolidar els serveis municipals i mantenir el nivell de desenvolupament de la ciutat sense endeutar-nos”.

Les arques municipals contemplen una contenció generalitzada, tant en les despeses de funcionament com en les inversions, per a equilibrar els ingressos que l'Ajuntament contempla deixar d'ingressar entre 2020 i 2021 pels efectes de la pandèmia. Cal tenir en compte que durant els mesos de confinament del 2020, alguns serveis municipals es van restringir i diverses taxes i impostos municipals no es van cobrar per a ajudar, principalment al sector comercial local, a minimitzar l'impacte de la crisi sanitària.

 

 Pressupostos 2021: informació gràfica i per partides                 Llegeix la nota de premsa completa 

 

Deute zero a l'Ajuntament aquest 2021

Les taxes de les terrasses no es cobraran durant el primer semestre

4 eixos fonamentals del pressupost: protecció als més vulnerables, manteniment de l’espai públic, seguretat i impuls al projecte Cornellà Natura

1 milió d'euros per al Fons de Contingència que representa l'1,17% del total del pressupost

3 milions d'inversions per garantir uns serveis de qualitat, finançades al 100% amb recursos propis

  • PROGRAMA PROJECTES URBANS: 300.000 euros per realitzar microprojectes d’innovació i millora de l’espai públic.
  • PROGRAMA REFORESTA NATURA I RENOVACIÓ D’ARBRAT I D’ESPAIS VERDS: Per millorar les zones enjardinades de la ciutat i potenciar el verd en el conjunt de Cornellà s’invertiran 390.000 euros.
  • RENOVACIÓ DELS SISTEMES TELEMÀTICS MUNICIPALS: Es destinaran 350.000 € en la millora d’aplicacions i equips informàtics per potenciar la comunicació municipal telemàtica amb la ciutadania.
  • MILLORA I MANTENIMENT DE CENTRES EDUCATIUS:  La millora de les dependències dels centres educatius rebrà una inversió de 598.000 € amb l’objectiu de tenir en bones condicions els seus espais interiors i exteriors, tant a escoles bressol municipals com a centres educatius.
  • RENOVACIÓ DELS EQUIPAMENTS ESPORTIUS: L’Ajuntament invertirà 590.000 € en la millora dels equipaments esportius de la ciutat per canviarla gespa artificial del camp de l’Almeda, renovar els vestidors del camp de Sant Ildefons i reforçar la il·luminació del camp del Cornellà, entre altres iniciatives.
  • PATRIMONI CULTURAL:  Està previst que aquest any acabin les obres de les biblioteques Fontsanta-Fatjó i Almeda i, per aquesta raó, es compraran equips i mobiliari audiovisuals, a més de fons documental, per valor de 67.000 €.
  • MANTENIMENT I SERVEIS DE LA CIUTAT: Al llarg d’aquest 2021, es portaran a terme diferents actuacions de manteniment de la ciutat amb una inversió de 402.000 € per millorar els espais de jocs infantils, actuacions puntuals en edificis municipals, la reforma del parc infantil situat entre el carrer del Mossèn Andreu i la plaça de Campfaso i la renovació de punts de llums, entre altres.