Cornellà de Llobregat registra 512 sancions contra patinets elèctrics i altres VMP durant el 2020

L'Ajuntament de Cornellà manté els controls per a vigilar l'ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i protegir els vianants

 D’acord amb les darreres dades de la Guàrdia Urbana, en el decurs d’aquest 2020, s’han formalitzat 512 multes per l’incompliment de les ordenances de circulació relatives als vehicles de mobilitat personal com patinets elèctrics, plataformes amb rodes, ginys sense motor o cicles. Aquest tipus de vehicles són especialment sostenibles i en els darrers anys, Cornellà i d’altres ciutats metropolitanes han experimentat un augment d’aquests vehicles com a forma habitual de desplaçaments unipersonals entre la ciutadania; però tot i els seus beneficis, els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) poden arribar a ser perillosos per a les persones que es desplacen a peu. És per aquesta raó que s’han establert unes normes de circulació per a, principalment, protegir els vianants dels VMP, evitant que circulin per les voreres.

Precisament, aquesta és la principal causa de sanció a Cornellà. Conduir de forma negligent i per la vorera, a més de circular més d’una persona en un VMP i no portar casc homologat són els tres tipus de multes més habituals. L’incompliment d’aquestes normes de circulació poden ser sancionats amb multes de fins a 500 euros.

Una llicència administrativa perquè els VMP circulin per Cornellà

El Consistori, a través de la policia local, s'ha encarregat de difondre aquestes normes de circulació, però lluny de reduir-se les infraccions, cada any augmenta el nombre de multes sobre aquest tipus. Per aquest motiu, el Consistori es planteja alternatives per a garantir la protecció dels vianants i una d’elles és que els patinets i bicicletes disposin d'una llicència administrativa per a circular a Cornellà. Actualment, la legislació només exigeix l’autorització administrativa i l’assegurança per a poder circular als vehicles de motor, cosa que no afecta els VMP. Però sí que les administracions locals poden posar exigències tècniques o d’altra naturalesa en les vies de la seva competència.

Llegir la nota de premsa completa

Per a qualsevol dubte o consulta, us podeu adreçar a ocirculacio@aj-cornella.cat