Cornellà estrena fotolinera

Cornellà posa en marxa una fotolinera, dins de les actuacions per al foment d’una mobilitat sostenible en el marc Cornellà Natura, el projecte estratègic de ciutat per fer de Cornellà una ciutat més verda. Es tracta d’una iniciativa executada en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que converteix l'energia solar en electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques i destina l’electricitat generada a recarregar els vehicles elèctrics endollats.

La instal·lació permet la càrrega de vehicles elèctrics a partir d’energia solar, completament verda i de quilòmetre zero. Generarà 12.716 kWh cada any, l’energia necessària per carregar completament 318 cotxes elèctrics. Compta amb 4 places d’estacionament per a la recàrrega i gràcies a ella s’aconseguirà un important estalvi d’emissions de CO2: 15,86 tones cada any.

Situada a l’aparcament del carrer de Sevilla amb la carretera d’Esplugues, al costat de l’Institut Francesc Macià, s’ha ideat per als casos en què el vehicle roman aparcat una gran part del dia, coincidint amb la jornada laboral.

 

Llegir la nota de premsa completa