Cornellà ofereix dues activitats per a commemorar les Jornades Europees de Patrimoni

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, a Cornellà s’han programat dues activitats el proper 11 d’octubre. La primera es portarà a terme en el Parc de Can Mercader per a descobrir la unió entre el patrimoni històric i el natural en un mateix espai. Aquesta activitat, que es durà a terme entre les 11:00h i les 12.30h, ens farà veure com l’art, la història, el lleure i la botànica conflueixen en aquest conjunt que formava part de l’antiga finca Mercader a Cornellà, destacant alguns dels seus elements històrics, com les palmeres, els plataners, les casetes dels ànecs o el mateix Museu Palau Mercader, el qual podreu visitar per cloure l’activitat aprofitant la Jornada de portes obertes. Aquesta activitat estarà dirigida per Lourdes Roca, de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona i col·labora l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Cornellà.

D’altra banda, també es farà una Jornada de Portes Obertes a l’interior del Museu Palau Mercader durant tot el matí de diumenge, 11 d’octubre, on es podrà passejar per les sales del museu i conèixer les tasques menys visibles del dia rere dia, de la mà dels professionals que col·laboren.

El punt de trobada serà el Museu Palau Mercader a les 11:00h i l’activitat té una durada prevista d’1’30h. Les places són limitades i per a fer la reserva prèvia, cal trucat al 93.474.51.35 de dimarts a divendres de 10:00 a 14:00h o enviar un correu electrònic a hmuseumercader@aj-cornella.cat

Visita guiada a l’exposició d’Antoni Serra Fiter

I paral·lelament a les activitats del Museu Palau Mercader, també el diumenge 11 d’octubre s’ha programat una visita guiada a l’exposició que fins al 25 d’octubre acull el Castell de Cornellà sobre el ceramista cornellanenc Antoni Serra Fiter. La visita, que es farà a les 12:00h, estarà a càrrec de la comissària de l’exposició, Pia Subias, que aprofundirà en la figura d’Antoni Serra, artista i científic, i en les seves dues facetes creatives: la pintura i les porcellanes.

Aquesta és una exposició commemorativa dels 150 anys del naixement d’Antoni Serra Fiter (1869-1932), artista, pintor i ceramista iniciador d’una nissaga de ceramistes encara vull presents a Cornellà en la figura del seu nét Jordi Serra i Moragas. Nous documents trobats a l’arxiu familiar i en altres fonts, ens oferiran una nova dimensió d’aquesta il·lustra figura del modernisme.

Aquesta visita també té places limitades i requereix d’inscripció prèvia, trucant de dimarts a divendres de 10:00h a 14:00h al 93.474.51.35 o enviant un mail museumercader@aj-cornella.cat

Totes les activitats es desenvolupen seguint les mesures de prevenció i seguretat per la COVID-19, per tant, caldrà que respecteu les noves normes d’accés als museus i caldrà portar la mascareta.