Cornellà reivindica el 8 de març amb actes presencials

Cornellà commemora el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Com cada any, el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones i el Consell Municipal de les Dones, amb la col·laboració d'entitats de la ciutat, han preparat un calendari d’activitats per reivindicar els drets de les dones. Tal com ha passat des de l’inici de la pandèmia, l’agenda d’activitats s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies epidemiològiques i de salut pública actuals, però, a diferència dels darrers dos anys, han augmentat les activitats presencials.

Entre les activitats programades, destaca la Lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona Treballadora, previst per al mateix 8 de març al migdia, i el Festival de Música per la Igualtat, les dues, organitzades pel Consell Municipal de la Dona i per l'Ajuntament. Aquest any també s’organitza el Torneig de Futbol Femení i un espectacle de teatre. En total, s'han organitzat més de 25 actes entre totes les entitats amb l'objectiu de destacar la situació de desigualtat que encara pateix la població femenina en comparació amb salaris, horaris laborals, distribució de tasques domèstiques, entre altres.

 

Per a més informació:

CENTRE D’INFORMACIÓ I RECURSOS PER A LES DONES (CIRD)
93 474 28 41 | ladona@aj-cornella.cat | Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18

 

Festival de Música per la Igualtat

El Festival de Música per la Igualtat es porta a terme a la plaça de Catalunya, la tarda del dissabte 12 de març, de 17 a 22 h. Aquest any, hi haurà actuacions musicals, jocs no sexistes per als més petits, mostra d’oficis i presentació de les dones artesanes del SAC (Societat d’Artesans de Cornellà). Els Castellers de Cornellà també participen en el Festival, amb un pilar i amb una croquetada popular solidària.

En la part musical, la Big Band de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas de Cornellà serà la primera a pujar a l’escenari. Al llarg de la tarda, també interpretaran els seus temes les Dones Cantautores de Cornellà (amb Carla Collado, Sara Alva, Paula Rodríguez i Alexandra Larios), així com el grup Sara Uribe, de la Factoria Musical de Cornellà, i Molly Varlet.