Cornellà se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dislèxia

El 8 d’octubre se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dislèxia amb la finalitat de donar visibilitat a aquesta Dificultat Específica en l’Aprenentatge  que afecta principalment a les persones en la lectoescriptura condicionant la seva forma d’expressar-se en el seu entorn més proper social i sobretot, escolar. Per a commemorar aquest dia, la Torre de la Miranda i l’estadi del RCD Espanyol s’il·luminaran aquesta nit de color blau.

Aquest trastorn de l’aprenentatge afecta aproximadament al 10% de la població i està present en quatre de cada sis casos de fracàs escolar, segons dades de la Federació Espanyola de la Dislèxia. Els col·lectius vinculats amb aquesta problemàtica denuncien que la dislèxia no és compatible amb el nostre sistema educatiu actual i en aquest sentit, són molts els sectors vinculats amb l’educació que se sumen puntualment a aquesta commemoració per a reivindicar més recursos en ensenyament que permetin detectar de manera precoç la dislèxia i tractar-la a les aules per evitar aquest fracàs escolar. Tot, amb la voluntat de garantir la igualtat de condicions i d’oportunitats de les persones amb dislèxia i amb altres Dificultats Específiques de l’Aprenentatge (DEA).

A Cornellà, tenim l’Associació de Famílies amb nens i nenes amb Dificultats de l’Aprenentatge a Catalunya, que forma part de la Federació Espanyola de Dislèxia. Aquesta entitat, dona suport als familiars d’aquests infants amb TDA, TDAH, Dislèxia, Disgrafia, Disortografia, Discalculia o TEL. El seu objectiu, es la formació i assessorament  tant als professionals de l’educació com a les famílies en les Dificultats Específiques de l’Aprenentatge, organitzant tallers, xerrades i Jornades sobre els serveis i les eines disponibles per a tractar aquests trastorns específics de l’aprenentatge. Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a info@afdacat.org o visitar el seu web https://afdacat.org.