CORPUS 2021: una Festa Major molt familiar i propera

Unes 25 entitats i més de 55 artistes locals, protagonistes de les festes de Cornellà.

Tot i les dificultats de celebrar esdeveniments en aquest context de pandèmia, Cornellà celebra la seva Festa Major del 3 al 6 de juny, amb escenaris alternatius i propostes imaginatives per gaudir de les festes de forma segura. Aquest any, s’ha fet una aposta per fer una festa molt local. Unes 25 entitats han treballat de valent per aconseguir un programa molt familiar i proper, amb el màxim possible d’activitats presencials i prioritzant els espais a l’aire lliure.

Aquest Corpus 2021 pretén, d’una banda, visibilitzar les entitats i associacions socials i culturals, que tornen a reactivar-se després de més d’un any d’activitat gairebé aturada, i de l’altra, mostrar el talent, tant a nivell artístic com empresarial, dels cornellanencs i cornellanenques. Al voltant de 55 artistes locals seran presents a les festes. Entre d’altres, les cantants Carla Collado i Sara Alva; els músics Residual Gurus, l’Orquestra Màgic, el raper Ruxxo, els DJ’s Sam Hidd i Genè Cuee; els grups de la Societat Coral La Unió i els de La Factoria Musical; les ballarines i els ballarins de les escoles de dansa del municipi; els cantaires de les diferents entitats; els actors teatrals Àngel Amazares i de Microcornellateatre, el mag Davig el Magow, etc.

 

Al següent enllaç de l'agenda municipal podeu consultar la programació amb totes les activitats. A sota, podeu descarregar el programa en pdf. Esteu atents a les notícies de la web i a les xarxes socials per informació actualitzada i al moment!

 

Consulta la programació a l'Agenda municipal

Descarrega el programa del CORPUS 2021 en pdf 

instagram.jpg  CulturaCornella  |  QueferaCornella

facebook.png  CulturaCornella  |  QueferaCornella

 

EL CARTELL DEL CORPUS: La il·lustradora i dissenyadora cornellanenca Mari Fouz ha il·lustrat el cartell del Corpus 2021, amb la idea del retorn d’una festa, a poc a poc, més presencial.
ELS ESPAIS DE LA FESTA: S’han prioritzat els espais perimetrats a l’aire lliure que permetin aplicar un protocol de control de l’aforament i les mesures sanitàries pertinents, com ara els patis dels centres educatius i pistes esportives, i d’altres com el Camp de les Aigües, el parc de Can Mercader o La Caldereria. La Postindustrial Zona Creativa. També, hi haurà dinamització a cada barri amb activitats itinerants (a peu o en tricicle) per evitar aglomeracions i portar la festa a tots els racons de la ciutat.

 

 

L'Agenda, dia a dia

Del dijous 27 al diumenge 30 | Del dilluns 31 al dimecres 2

Dijous 3 de juny | Divendres 4 de juny | Dissabte 5 de juny | Diumenge 6 de juny

 

 

Més d'un centenar d'activitats per a tothom

 Les activitats de Festa Major comencen el 27 de maig, tot i que el gruix del programa es concentra des del dijous 3 fins al diumenge 6 de juny, farcit de música, tallers, esports i espectacles…, i recuperant algunes de les cites més tradicionals organitzades per les entitats de la ciutat. En total, més de 130 activitats lúdiques i gratuïtes per a tothom, amb especial atenció als infants i les famílies. Encara és aviat per celebrar actes més multitudinaris, com els populars concerts de la plaça de Catalunya, les holli dolly o la Nit de Llum i Selfies. Però, de mica en mica, Cornellà va recuperant la normalitat i l’alegria, i aquestes festes han de ser una demostració ciutadana de convivència i responsabilitat.

 

EL PREGÓ: Serà el dijous 3 de juny en streaming, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Cornellà, a càrrec d’un grup de persones de la ciutat que explicaran algunes vivències d’aquest darrer any.

TRADICIÓ I FOLKLORE: Des de la Trobada de Gegants, el Ball de l’Àliga, els balls regionals, el Toc de Corn, les sardanes, els castells, el Corndefoc (enguany estàtic)… fins a la plantada de dracs i bèsties de foc.

30 ACTIVITATS FAMILIARS: Números de circ, màgia, contes, música… i molt més. La majoria de les activitats seran en espais perimetrats, amb controls de l’aforament.

40 ACTUACIONS ITINERANTS: Músics, xanquers, tricicles, pallassos, i altres actuacions itinerants dinamitzaran els carrers de la ciutat.

30 ESPECTACLES MUSICALS: Orquestres, DJ’s, Corncanta, concerts musicals, etc, Totes les activitats acabaran a tot estirar a les 22 h, en previsió de les restriccions horàries que hi pugui haver per la pandèmia.

25 PROPOSTES CULTURALS:  Teatre, màgia, humor, exposicions, lectura… completen una extensa agenda plena d’activitats perquè tothom en pugui gaudir.

14 ACTIVITATS ESPORTIVES: Tampoc faltaran les gimcanes, les passejades de descoberta de patrimoni, les activitats esportives, etc. Una de les propostes és “Bitxarracus”, una mena de gimcana-exposició de simpàtics animalons amb els quals us podreu fer fotos, compartir-les a Instagram i guanyar premis.

CASTELL DE FOCS: Serà el dissabte 5 de juny, a les 22 h, amb el llançament de focs artificials des de diferents espais de la ciutat, per evitar la concentració de persones.

 

 

 

  

 

SOLIDARITAT
També hi haurà lloc per a la solidaritat aquests dies de festa, en especial envers els col·lectius que s’han vist més afectats per la crisi econòmica i sanitària actual.

 

RESPONSABILITAT 
Compromís comú per unes festes responsables, igualitàries i lliures de sexisme. La teva actitud ho és tot.