Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

El 2 d'abril se celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme. Cornellà de Llobregat s'hi sumarà amb la il·luminació en color blau d'un dels seus edificis més emblemàtics, la Torre de la Miranda. La il·luminació amb color blau d'edificis destacats es vincula a #ConnectatAlBlau, promoguda per l'associació Aprenem per a la Inclusió de les Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista.

Aquest any, i també amb aquest motiu, la mateixa associació Aprenem desenvolupa la campanya #AprenemCadaDia, que vol conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre les necessitats i especificitats de les persones amb autisme i trencar mites i estereotips que encara suposen veritables barreres per a la seva plena inclusió. Cal recordar, per exemple, que en plena fase de confinament les famílies van rebre crítiques i insults per sortir al carrer amb els seus fills/es amb autisme quan era una mesura terapèutica per a evitar conseqüències pitjors o la falta de recursos específics accedir a un aprenentatge a distància, entre altres.

Dins d'aquesta campanya, el Consell d’Infants de Cornellà s'ha afegit a una de les activitats de sensibilització sobre la inclusió, la igualtat de drets, el respecte i la tolerància. Mitjançant el taller “Construïm un puzle per la inclusió on tots encaixem”, s'ha construït el puzle de la inclusió amb la participació de les escoles de la ciutat. L'activitat proposa escriure un missatge d’inclusió, dins d’una peça de puzle, de com ajudes o com ajudaries a un company/a amb autisme.