Dues línies gratuïtes de bus les nits de festa major

Les mesures excepcionals, orientades a donar més seguretat a dones i col·lectius LGBTI, inclouen també itineraris segurs entre espais de festa i parades de transport públic, més Punts Lila i un desplegament especial de cossos de seguretat

L’Ajuntament de Cornellà activarà diverses mesures preventives durant el Corpus 2022 per oferir més tranquil·litat i una major sensació de seguretat a les persones que hagin de recórrer la ciutat de nit, especialment les dones i els col·lectius LGBTI.

D’una banda, es posarà en circulació un servei especial amb dues línies d’autobús: L1 (seguint el recorregut de l’autobús 94) i L2 (recorregut de l’autobús 95) que deixaran baixar passatge a demanda al llarg de la seva ruta i que enllaçaran amb les principals estacions de transport públic a la ciutat. Funcionaran les nits del 16, 17 i 18 de juny, entre les 21.30 h i les 3 h, i també el diumenge 19 de juny, de 21.30 h fins a mitjanit.

Cada línia tindrà una freqüència de pas aproximada d’uns 20 minuts, i això permetrà que a la part central i comuna la freqüència sigui de 10 minuts. En el cas de l’L2, a més de les parades de l’autobús 95, s’han afegit dues parades especials a l’altura del metro Gavarra i de la Torre de la Miranda (ambdues a l’avinguda de Salvador Allende).

De l’altra banda, s’han dissenyat itineraris segurs per als desplaçaments a peu entre els diferents espais de concerts i d’activitats de la Festa Major. Als principals espais de festa i de concerts s’hi instal·laran Punts Lila, que són espais informatius destinats a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes i, al llarg dels itineraris hi haurà personal municipal (com els serenos) per fer reforç de l’atenció durant les nits de dijous a diumenge.

 

Més informació | Veure PLÀNOL

 

Autobusos especials:

Itineraris segurs:

Ampliació dels dispositius de seguretat

La Guàrdia Urbana de Cornellà ampliarà els dispositius de seguretat amb un desplegament de 161 efectius de Guàrdia Urbana, 133 vigilants i auxiliars de seguretat, dos equips de serenos, amb el suport de més de 30 càmeres de videovigilància, que vetllaran per la tranquil·litat i convivència de tothom en un entorn de festes lliures de sexisme, amb atenció especial als llocs on es realitzen activitats i pels itineraris segurs.

En el cas dels concerts que es preveuen més multitudinaris (a la plaça de Catalunya i al parc de la Ribera), la Guàrdia Urbana du a terme un operatiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra. A més,  l’aplicació per a mòbils Seguretat Ciutadana (M7 Citizen Security) oferirà consells durant la celebració de diverses de les activitats, com el Corndefoc i el festival Piromusical. Aquesta aplicació també permet als usuaris que la tinguin descarregada recórrer al servei de la Guàrdia Urbana de forma immediata i amb geolocalització de l’incident.