El 19è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel presenta més de 65 espectacles i activitats a 20 espais de la ciutat

La 19a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel se celebrarà del 16 al 23 d'octubre

La 19a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel, organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat amb la direcció artística d'AlaPista!, presenta la seva programació amb la participació de més de 100 artistes de 52 companyies d'arreu del món, i es repartirà per 20 espais diferents de la ciutat. Després de quatre anys sense fer-se i una edició cancel·lada l'any 2020, presenta la seva programació al completamb més de seixanta espectacles, activitats i tallers als carrers, sales, escoles, biblioteques, mercats i residències de gent gran de Cornellà.

Dintre de la programació hi trobarem actuacions com les de Los Galindos, Compagnie de la Liberté, La Churry, Pistacatro, Marcel Tomàs & Cascai Teatre o Sil de Castro; a més de 4 estrenes de la Cia. Jimena Cavalletti (en coproducció amb el festival), Asaco Producciones, Cia. Passabarret i Roi Borrallas. 
Per primer cop en la seva història el festival lliurarà tres Premis Nas d'Or: el que no es va poder atorgar l'any 2020 i el doble premi als germans Raluy que s'atorga aquest 2022.

A més, el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà també comptarà en aquesta edició amb un taller per a professionals impartit per la pallassa Caroline Dream, així com de la presentació del seu llibre Apayásate el dijous 20 d'octubre a l'Auditori de Sant Ildefons. D'altra banda, del 4 al 27 d'octubre es podran visitar dues exposicions en el marc del festival:
Payasas, Bártulos y Cachivaches de Merche 8A - Biblioteca Marta Mata, Sala Titan
Intimitats de Toti Toronell - Vestíbul de l'Auditori de Sant Ildefons

És d'aquesta manera com el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat torna a la ciutat quatre anys després per tornar a omplir els seus carrers de somriures, apropant la cultura i el món del clown als ciutadans i ciutadanes. Un esdeveniment que arriba a gairebé tots els barris del municipi i converteix la ciutat en el principal escenari i als cornellanencs en els principals partícips.

GALES ALAPISTA! 

La carpa de Plaça Catalunya tornarà a ser una de les protagonistes en la 19a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. En aquest espai se celebraran les grans gales del festival els dies 19, 20, 21 i 22 d'octubre
La primera gala, el dimecres 19 d'octubre a les 19 h, serà una Gala Solidària en col·laboració amb Pallapupas, una associació que treballa per donar-li lloc al riure i l'humor durant el procés de la malaltia per transformar els hospitals en espais més amables i plens de vida. 
A la Gala Inaugural del dijous 20 d'octubre tindrà lloc el lliurament dels tres Nassos d'Or que s'atorgaran aquest any. El primer a la companyia Los Excéntricos, un trio de pallassos de llarga trajectòria que no va poder rebre el seu guardó en l'edició cancel·lada de 2020. I, els dos Nassos d'Or 2022 en homenatge als germans Carles i Lluís RaluyLes gales estaran presentades per La Churry, portaran la música de Pa de Quilo i comptaran amb els espectacles de Barbara ProbstAimé MoralesHilary Chaplain i Lotta & Stina.

ELS ESPECTACLES ALAIRE! 

El festival omplirà els carrers de la ciutat d'humor i riures gràcies a propostes com la Cercavila Clownic!, que la tarda del divendres 21 d'octubre donarà el tret de sortida a un cap de setmana ple d'espectacles arreu de la ciutat amb la participació d'Always Drinking Marching Band, de la Cia La Tal i La Bagnoire Roulante, dels pallassos d'Asaco Producciones i les pallases de Las Emperdonadas.
Els pallassos i pallasses també arribaran als mercats de Cornellà el matí del divendres 21 d'octubre. El Mercat de Sant Ildefons serà ocupat de nou per la Cia. Las Emperdonadas i l'Always Drinking Marching Band, mentre que el Mercat Marsans gaudirà de la Cia. Obra Vista i Mimo Chispa.
A més, durant tota la setmana ens toparem amb activitats i espectacles a l'aire lliure per diferents zones de la ciutat.

DES-PISTATS! 

Els espectacles Des-pistats! són aquells que se celebraran a les sales, teatres i auditoris de Cornellà de Llobregat. En aquesta edició, per primer cop s'integren totes les sales del municipi a la programació amb la incorporació de la Sala Padró, fent així que el FIPC s'estengui encara més per tota la ciutat i els seus barris.

ESPAI CASTELLERS - ALPUNT! 

Una de les novetats d'aquesta edició serà el punt de trobada situat al local dels castellers de Cornellà, que es convertirà en un espai per a professionals obert al públic on poder compartir experiències entre artistes, tècnics, organització i públic.


Podeu consultar tota la programació al web del festival.

NOTA DE PREMSA