El 91% dels cornellanencs, satisfets de viure aquí

Una enquesta realitzada per la Diputació de Barcelona mostra que més del 88 % dels habitants de Cornellà aproven la gestió de l’Ajuntament, i un 9 % del total fins i tot li posa una nota igual o superior a 9.

Aquest és un dels principals indicadors referents a la ciutat de Cornellà recollits a la segona edició del Dibaròmetre, que inclou enquestes relatives a 61 municipis de més de 10.000 habitants de la província de Barcelona, amb l’objectiu copsar la percepció de la ciutadania en relació amb el seu municipi i els serveis que ofereix el seu ajuntament. 

El 84% de la població molt o bastant satisfeta de viure a Cornellà 

Pel que fa a la ciutat de Cornellà, també cal destacar que un 84% dels enquestats es mostra molt o bastant satisfet de viure-hi, i un 7% mostren un grau de satisfacció normal o regular. 

Els tres serveis més ben valorats per cornellanencs i cornellanenques al Dibaròmetre són el transport públic, l’enllumenat i l’estat dels carrers i places, amb notes entre 6 i 8. Pel que fa als menys ben valorats, els enquestats mencionen l’accés a l’habitatge, l’aparcament, o les oportunitats de feina. 

També reben notes positives el foment de la participació ciutadana (molt o bastant per al 59 % dels enquestats) o el compromís contra el canvi climàtic (58 %). 

L’enquesta completa mostra moltes altres variables respecte de la percepció del municipi, la situació econòmica i laboral, la imatge municipal, els serveis, etc., i està segregada per gènere, i edats a més de poder-se comparar amb la resta de resultats. 

El projecte Dibaròmetre s’emmarca en l’interès de la Diputació de Barcelona en copsar la percepció de la ciutadania de la província de Barcelona sobre municipis de més de 10.000 habitants (excepte Barcelona) i els serveis que ofereixen. 

S’han realitzat entre finals de 2023 i 2024 un total de 35.200 enquestes telefòniques, 400 per cadascun dels 83 municipis de la província de més de 10.000 habitants. 

 

Les dades completes de l’enquesta han estat publicades per la Diputació de Barcelona i les podeu consultar a https://dibarometre.diba.cat/