El nou Govern Municipal de Cornellà comptarà amb 16 regidores i regidors fruit de l'acord entre el PSC i Cornellà en Comú Podem

Les dues formacions reediten el pacte de govern per prosseguir en la gestió dels darrers quatre anys

Els grups municipals del PSC i Cornellà En Comú Podem (CECP) han subscrit un pacte de govern per al mandat 2023-2027, pel qual els tres regidors i regidora d’En Comú i els tretze regidors i regidores socialistes, encapçalats per l’alcalde i cap de llista d’aquesta formació, Antonio Balmón, formaran un equip de govern de setze regidors i regidores.

 Entre PSC i CECP van obtenir més del 53% dels vots dels cornellanencs i cornellanenques a les eleccions municipals del passat 28 de maig, fet que els ha permès articular aquest espai de govern davant dels nou regidors i regidores que conformaran l’espai de l’oposició en el Ple que es constituirà demà dissabte. Els socialistes disposen de la majoria absoluta, però ambdues formacions han decidit prosseguir en l’execució de programes que ja han desenvolupat en l’anterior mandat, i amb la renovació del pacte de govern, ampliar-lo amb nous projectes i programes municipals.

 Les dues formacions han destacat  la bona entesa de la col·laboració en aquests quatre anys, reforçant l’estabilitat de l’acció de govern, i sent fructífera per afrontar l’anormalitat del mandat –provocada per la pandèmia de la Covid-19 i la crisi subsegüent–, que no ha permès desenvolupar tots els objectius plantejats, objectius que ara es volen completar i portar a noves fites.

 Aquesta estratègia de mandat ha fet especial incidència en desenvolupar el projecte de naturalització de la ciutat Cornellà Natura d’acord amb una transformació sostenible de l’espai públic, en potenciar l’atenció a les persones en l’àmbit social i cultural, i en un compromís ciutadà per la seguretat i el civisme.

 Diàleg i transformació

 Per part del PSC, Antonio Balmón ha explicat que sempre s’ha mostrat obert a incorporar a l’equip de govern forces polítiques que compartissin el projecte de progrés per a la ciutat, tot i que el PSC disposés de majoria absoluta i no li calguessin aquests acords. No és, per tant, la primera vegada, i aquest tarannà també es trasllada al diàleg que el govern de la ciutat sempre ha ofert a la ciutadania, a les entitats, i als espais de participació i debat que s’han obert a totes les formacions polítiques.

Pel que fa a Cornellà En Comú Podem, el seu cap de llista, Claudio Carmona, ha estat en el darrer mandat tinent d’alcalde de Polítiques Mediambientals i Comunitàries. El grup ha considerat important el compromís conjunt amb un important nucli de polítiques socials i ambientals claus per a donar resposta a la ciutadania davant dels reptes de present i futur. S’ha destacat que el nou acord permetrà completar actuacions que s’han diferit arran de la pandèmia i ha valorat positivament els bons resultats de la gestió en les àrees que ha assumit en aquests quatre anys.

Les eleccions municipals del 28 de maig a Cornellà van donar la victòria per majoria absoluta a la llista socialista, que ha aconseguit 13 regidors i regidores. ERC n’ha obtingut 4, CECP i el PP un total de 3 regidors cadascun, i Vox en tindrà 2.