El ple municipal guarda un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència masclista

Amb motiu del 25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
El ple municipal guarda un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència masclista
Imtatge de la realització del minut de silenci.

Aquest dimecres se celebra el ple ordinari del mes de novembre de l'Ajuntament de Cornellà, que ha coincidit amb el 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Els regidors i regidores del ple, que es realitza per mitjans telemàtics d'acord amb les mesures de seguretat per la Covid-19, han efectuat un minut de silenci per aquest motiu en començar l'acte.

És habitual que en el ple del mes de novembre es doni compte de l'estadística de víctimes mortals de la violència masclista durant el darrer any, donada la proximitat de la data del 25N. Avui s'ha aprovat una moció conjunta de tots els grups municipals, i s'ha donat lectura a un manifest compartit també amb d'altres ajuntaments i instituciones públiques. El manifest recorda que fa exactament 60 anys de l'assassinat de les germanes Mirabal, que va donar lloc, posteriorment, a què Nacions Unides commemorés aquesta efemèride el 25 de novembre, i fa una crida a continuar la lluita fins a erradicar aquest tipus de violència:

"És evident que, encara ara, els temps segueixen canviant i que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. No hi ha dubte que la defensa dels drets humans més fonamentals està guanyant, a poc a poc, aquesta partida. Per això, ens cal no perdre l’horitzó que encara està per arribar mentre tenim en compte el camí que ja hem caminat. Cal enfortir l’estratègia i el compromís comú per erradicar totes les formes de violència masclista."

L'Ajuntament de Cornellà realitza cada any actes commemoratius i reivindicatius amb motiu del 25 de novembre. Aquest any, tot i les limitacions imposades per la Covid-19, s'ha posat en marxa la campanya "Cornellà posa la lupa contra la violència masclista" amb una web específica i accions a través de les xarxes socials.