El Punt Reempresa de Cornellà salva una trentena d’empreses i genera una inversió induïda de més d’un milió d’euros

Deu anys de funcionament d'un servei que promou la compravenda de pimes que podrien haver de tancar.

Des de la posada en marxa del punt d’atenció Reempresa de Procornellà, l'any 2011, s’ha evitat el tancament de més d’una trentena d’empreses, salvaguardant quasi una seixantena de llocs de treball i generant una inversió induïda de 1.3M d’euros. Ni tan sols en l’any de pandèmia ha deixat de funcionar. El 2020, des del punt Reempresa de Cornellà s’han salvat 5 pimes, xifra que suposa mantenir 8 llocs de treball amb una inversió induïda d’aquestes 5 reempreeses d’èxit del punt d’atenció local de 107.450€.

Reempresa és un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, una iniciativa que van posar en marxa la patronal Cecot i Autoocupació l’any 2011, i ha assolit a principis d’aquest mes de gener les 3.000 reempreses d’èxit. Això vol dir que, mitjançant aquest servei que posa en contacte persones que volen vendre una empresa amb emprenedors i emprenedores disposades a agafar-ne el relleu, aquestes 3.000 pimes continuen en actiu, generant una inversió induïda de 138M d’euros i evitant la pèrdua de més de 8.200 llocs de treball a Catalunya. Aquestes xifres són fruit d’una important feina que es desenvolupa des de més d’un centenar d’entitats i institucions que treballen, colze a colze, amb el Centre de Reempresa de Catalunya.

El punt d’atenció ubicat al Centre d’Empreses de Procornellà n’és un bon exemple i dóna servei a Cornellà, Esplugues, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí. Ofereix assessorament individual per a l’elaboració del pla de cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa, des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord d’èxit. A més, l’equip tècnic també treballa per trobar potencials compradors als negocis que es volen cedir, tot sense cap despesa per a l’usuari/ària, tant si es vol proposar un negoci per a la seva cessió com si es vol trobar per agafar-ne el relleu.

 

Web del punt Reempresa de Cornellà

Què ofereix el programa Reempresa?

Llegeix la nota de premsa completa