El servei PAM a PAM, neteja integral per sectors

L’Ajuntament de Cornellà desenvolupa un servei de neteja integral a la ciutat nomenat PAM a PAM. Per desenvolupar-lo, s’ha dividit la ciutat per sectors i, cada setmana, s’hi posen en marxa un conjunt d’actuacions que inclouen la neteja de la calçada, de les voreres, del mobiliari urbà, de parcs canins i, en els casos que es consideri convenient, també l’eliminació de grafits i la reparació d’altres espais com ara jocs infantils, façanes... Així mateix, es fan treballs de jardineria i de pintura també en els casos que es consideri necessari.

Aquest servei, posat en marxa el març de 2022, s’ha hagut d’adequar a l’actual normativa d’emergència per sequera amb l’objectiu de continuar desenvolupant aquest servei de manteniment integral de l’espai públic. El PAM a PAM no suposa un cost econòmic addicional, ja que s’han reorganitzat els efectius i es complementa amb la neteja ordinària i programada diàriament a la localitat.

 

Informació al veïnat

Cada setmana, quan es desenvolupen aquests treballs de neteja exhaustiva, s’informa el veïnat de la zona a través d’un full informatiu i la Guàrdia Urbana senyalitza els espais d’intervenció per a la retirada dels vehicles amb la finalitat de facilitar els treballs. L’objectiu del consistori és evitar la degradació de l’espai públic i lluitar contra l’incivisme.

El consistori destina aquest any 6.404.923 euros a la neteja viària, 4.780.000 euros per a la conservació de jardins i de zones verdes i 2.178.656 euros en inversions per a la millora de l’espai urbà i instal·lacions.