Els casals socials d'estiu atenen infants de prop de 300 famílies

L’Ajuntament de Cornellà compta amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat per posar en marxa, un any més, un pla de casals socials durant l’estiu, que atendran prop de 300 menors de famílies en situació de vulnerabilitat. Aquesta iniciativa té un doble vessant: d’una banda, és una acció inclusiva perquè aquests menors també gaudeixin d’activitats socioeducatives i d’oci durant l’estiu, a les quals normalment no podrien accedir per raons econòmiques. I de l’altra, garanteixen les necessitats alimentàries de menors en situació de vulnerabilitat fora del curs escolar, i per tant, quan no funcionen els menjadors escolars.

Durant el mes de juliol, el servei s’inclou en l’oferta regular de la ciutat. Durant l’agost hi haurà tres propostes: les Colònies de Can Padró, les Colònies de l’Esplai Fontsanta-Fatjó i el Casal de Sant Ildefons. Les Colònies de Can Padró, organitzades per diferents entitats del barri i per l’Esplai Mowgli —amb el suport econòmic de l’Ajuntament— tenen previst acollir al voltant de 80 menors, mentre que el Casal de Sant Ildefons està gestionat pel Club Infantil i Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons, amb el suport de diferents entitats, i oferirà diferents activitats de lleure socioeducatiu.

Durant el mes d’agost també es dona cobertura a les necessitats diàries alimentàries dels infants per complir els objectius de prevenció i de treball socioeducatiu.