Els Estopa reben la Creu de Sant Jordi

Els Estopa reben la Creu de Sant Jordi
Jose i David Muñoz (foto: www.estopa.com)

Els Estopa van rebre ahir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2022, en un acte celebrat a Mataró. Els dos germans de Cornellà han estat reconeguts per ser "el grup català que més discos ha venut i per la popularitat de les seves cançons, amb temes molt arrelats a la quotidianitat i amb influències del pop, el flamenc i la rumba catalana". La Creu de Sant Jordi distingeix a personalitats i entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

Els germans Jose i David Muñoz Calvo van ser, a més, els encarregats de llegir un parlament en representació de les entitats premiades en què, a més de l'agraïment institucional, van voler reconèixer els professionals de la salut i de l'ensenyament, fer un record a la seva família i amics, i el van acabar amb un "visca Cornellà, visca el Baix Llobregat i visca Catalunya". També van reivindicar, en les seves paraules, que volen "un futur digne, més ecològic i més democràtic. Una Catalunya solidària amb els més febles i oberta, igualitària, mestissa i cosmopolita. Una autèntica terra d'acollida que sigui un exemple a tot el món".

 

Imatge de l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi 2022 (Foto: Generalitat de Catalunya).

Els Estopa tenen al darrere una exitosa carrera artística en l'àmbit nacional i internacional, sempre han mostrat el seu orgull de ser de barri -del barri de Sant Ildefons-, i han esdevingut un referent per a diverses generacions d'aficionats a la música. L'any 2005 ja van rebre el Premi d'Honor Ciutat de Cornellà.

La distinció de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya és vigent des de 1981. El Govern, a proposta de la conselleria de Cultura, ha acordat concedir-la a 20 personalitats i a 10 entitats en aquesta edició, en què, com és habitual, la selecció reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial, i respecta la paritat de gènere.