En marxa la campanya d'estiu Cornellà pel Civisme

En marxa la campanya d'estiu Cornellà pel Civisme
Els educadors cívics contribueixen a preservar la convivència en els espais públics de la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa durant l’estiu la campanya “Cornellà pel civisme” per conscienciar la ciutadania de la importància del manteniment i respecte dels espais comuns. El servei de neteja viària es reforça aquests mesos, sobretot en indrets més freqüentats —parcs, places i parcs canins—.

A més, un equip d’educació cívica format per vuit persones recorrerà carrers i places de la ciutat, des del 28 de juny i fins al 14 de setembre, entre les 15.15 h i les 20.45 h. La seva tasca és principalment informativa i preventiva, en alerta per si detecten actuacions contràries a les pràctiques cíviques o que perjudiquen la bona convivència en els espais públics, en especial en temes de tinença responsable d’animals de companyia, bon ús del mobiliari urbà i dels pipicans, gestió de residus domèstics, espais adients per a les pràctiques esportives dels més joves, etc.

Els educadors i educadores repartiran díptics informatius sobre diverses campanyes municipals: la normativa de circulació per als vehicles de mobilitat personal (patinets), la plataforma ciutadana A Prop Teu…, i ampolles de plàstic per promoure que les persones que passegin els seus gossos segueixin la recomanació de ruixar amb aigua els orins dels animals per evitar la brutícia i les males olors.

 

Patis escolars oberts durant les vacances

Més informació

 


Reciclar més i millor

Hem de ser conscients de la necessitat de complir els horaris de llençar les escombraries, tant per mantenir la ciutat en bones condicions de neteja i salubritat com per evitar molèsties i males olors, sobretot amb la calor de l’estiu. Cal fer una bona gestió dels residus que generem habitualment per contribuir a preservar el medi ambient i complir els objectius de la Unió Europea: reciclar el 55% per al 2025. Hi ha cinc tipus de contenidors per a les principals fraccions de residus:

  • Residus urbans (rebuig): de 20 a 21.30 h
  • Residus orgànics: de 20 a 07 h
  • Vidre: de 08 a 21.30 h
  • Cartró i paper: de 00 a 24 h
  • Envasos: de 00 a 24 h
  • Mobles i voluminosos: de 20 a 21.30 h

 


Pipicans i correcans per al teu gos

A Cornellà disposem d’una vintena de pipicans i correcans ubicats als diferents barris (veure plànol). Fent ús d’aquests espais contribuïm a la millora i la neteja de la ciutat. Tots compartim espais comuns i cal afavorir el confort i la convivència.