Entre tots i totes, podem fer un Nadal més solidari tot i la pandèmia

Les festes de Nadal van acompanyades habitualment de bons desitjos i de campanyes solidàries. Aquest any ens trobem envoltats d'unes circumstàncies excepcionals i algunes activitats habituals no s'han pogut realitzar o han hagut de canviar el seu format. A Cornellà també hi ha diferents iniciatives, algunes d'elles ja són en marxa, destinades a fer la vida millor a persones que ho necessiten.

Aquestes en són algunes:

  • Durant tot el mes de desembre: recollida de joguines de la Creu Roja de Cornellà.
  • Durant tot el mes de desembre i gener: Càritas posa en marxa una campanya de donatius especials perquè estan pràcticament sense material per a donar a les famílies a qui donen suport.
  • Durant el mes de desembre: un grup de ciutadans i ciutadanes reunits sota el lema Cornellà Actitud enceta un projecte per lluitar contra la vulnerabilitat infantil, ajudant dues-centes famílies cornellanenques amb infants de 0 a 6 anys. Per aconseguir-ho, posa a la venda diferents productes i recaptarà productes de primera necessitat.
  • Del 14 al 18 de desembre el World Trade Center Almeda Park organitza diferents activitats: recollida de joguines a favor de la Creu Roja, recollida d’aliments a favor de la Botiga Solidària, i també donacions de sang a favor del Banc de sang i teixits, els dies 16 i 17 de desembre
  • El 20 de desembre la Factoria de Foc de Cornellà participa a la Marató de TV3. El grup de dimonis sortejarà dues samarretes de la colla entre totes les persones que comprin les participacions. Cada butlleta té un preu de 2 euros i l’import íntegre es destinarà a la causa d’enguany: la investigació per curar la Covid-19 i les vacunes per prevenir el virus.
  • La fundació Amics de la Gent Gran enviarà lots de productes típics nadalencs en lloc de l'habitual Dinar de Nadal. També porten a terme la campanya “I tu, amb qui compartiràs aquest Nadal”.

Altres entitats ja han organtizat activitats solidàries recentment, com la primera Cursa AECC Virtual de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Cornellà, el projecte Movember del Rugby Club Cornellà, o la participació de l'AMPA de l'escola Dolors Almeda en  LA VUELTA AL COLE contra la leucemia infantil .

Així mateix, altres entitats estan pendents de tancar accions solidàries en els propers dies, com és el cas del Club Natació Cornellà, o Corresolidaris.