Es flexibilitzen algunes mesures del pla de reobertura plantejat per frenar els contagis de la Covid-19, a partir del 14 de desembre

El confinament del cap de setmana passa a ser comarcal i poden obrir, amb restriccions, els centres comercials.
Es flexibilitzen algunes mesures del pla de reobertura plantejat per frenar els contagis de la Covid-19, a partir del 14 de desembre
Cliqueu sobre la infografia per veure-la més gran.

El 14 de desembre entren en vigor algunes mesures de flexibilització del pla de reobertura per aixecar o relaxar progressivament les restriccions a la mobilitat i a determinades activitats destinades a controlar la segona onada de contagis de la malaltia Covid-19. Així, tot i que Cornellà de Llobregat i la resta de Catalunya continuarà en el tram 1 d'aquesta desescalada, s'apliquen els següents canvis:

 

  • El confinament serà comarcal els caps de setmana, fins ara era municipal (es restringeix l’entrada i la sortida des de les 06:00 h de divendres fins a les 06:00 h de dilluns).
  • Els centres comercials podran obrir amb un 30% de l'aforament, fins ara estaven tancats.
  • Les activitats culturals, tot i que l'aforament es manté al 50%, podran augmentar el límit de 500 espectadors a 1.000 si es compleixen les condicions de ventilació forçada, les mesures de control d'aglomeracions i l'assignació prèvia de seients (respectant sempre la limitació de l'aforament).
  • Els actes religiosos i les cerimònies civils podran tenir fins a un màxim de 500 assistents, tot i que es manté l'aforament al 30%. El nombre màxim d'assistents podrà augmentar a 1.000 persones si els actes es fan de forma estàtica, a l'aire lliure o complint amb les condicions de ventilació i qualitat de l'aire i mesures de control d'aglomeracions (sempre sense passar el 30% de l'aforament).
  • La restauració en àrees de servei de vies de comunicació no té restriccions en els horaris d'obertura.

A la resta de mesures no hi ha canvis i seguiran vigents, també, fins al 27 de desembre. El pla de la Generalitat de Catalunya consta de quatre trams, i les mesures aplicades s'avaluen cada quinze dies per si cal revertir-les, mantenir-les o passar al següent tram, depenent de com evolucionin les dades de contagis i de pressió assistencial dels serveis sanitaris.

 

RESOLUCIÓ SLT/3268/2020, de 12 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Més informació al web del departament de Salut