Es prorroguen les restriccions a la mobilitat nocturna i durant el cap de setmana

Es manté el tancament de bars i restaurants, excepte servei a domicili o per a emportar, i es permet l'obertura de centres d'estètica.

La Generalitat de Catalunya ha prorrogat 15 dies més les mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, segons la resolució SLT/2811/2020, de 6 de novembre. Essencialment es tracta del mateix paquet de mesures vigent des del 29 d'octubre, que per exemple inclou restringir la mobilitat fora del municipi durant el cap de setmana, i també limitacions a les activitats comercials i d'oci.

[Actualització 12/11/2020]: El govern de Catalunya ha decidit prorrogar 10 dies més –fins al 23 de noviembre- les restriccions vigents. MÉS INFORMACIÓ.

  

Aquestes són algunes de les més destacades pel que fa a la mobilitat:

 • No es pot entrar ni sortir de Catalunya, excepte en casos d’urgència sanitària, per motius laborals, cura de persones vulnerables, retorn al domicili habitual i altres causes de força major degudament justificades.
 • Durant el cap de setmana no es pot entrar ni sortir del municipi des de les 6.00 hores de divendres fins a les 6.00 hores de dilluns, amb les mateixes excepcions.
 • Es restringeix la mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 6.00 hores, excepte en els mateixos casos i per a l’adquisició de productes farmacèutics i la cura d’animals de companyia (de 4.00 a 6.00 hores).
 • Es limiten les trobades a un màxim de sis persones.
 • Es recomana reduir els desplaçaments fora del domicili en la mesura del possible.
 • Es recomana limitar al màxim la mobilitat de les persones treballadores, prioritzar el treball a distància i afavorir la flexibilitat horària.

Lògicament la normativa també preveu excepcions i permetre els desplaçaments de caràcter essencial, quecaldrà justificar, per exemple amb un Certificat autoresponsable. 

Aquestes són algunes de les mesures per sectors que són vigents des del 29 d'octubre. Consulteu la normativa aprovada per a més detalls:

   • Activitats culturals i recreatives:tanquen cinemes, teatres, sales de concert i auditoris. També espais infantils lúdics en interior, bingos, sales de joc, casinos. Els museus i sales d'exposició poden continuar oberts amb l'aforament al 33%. També poden continuar oferts els parcs infantils exteriors. L'accés a les biblioteques es limita a la recollida i lliurament de documents reservats per al préstec.
   • Esports: tancades les instal·lacions esportives excepte entrenaments i competicions professionals. Es permet l'activitat esportiva a aire lliure en municipis colindants.
   • Comerços i centres comercials: 30% de l'aforament en establiments de menys de 800m2. Tancats centres comercials excepte farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i alimentació que es trobin a dins. Des del 14/11/2020, els centres d’estètica podran obrir atenent a clients de manera individual.
   • Hostaleria i restauració: tancats bars i restaurants, només lliurament a domicili fins a les 23 hores o recollida amb cita prèvia. Els restaurants dels hotels han de ser d'ús exclusiu per als clients.
   • Ensenyament: obertes escoles i instituts. A Batxillerat i Cicles Formatius, es reduirà l'activitat presencial. Suspeses les activitats extraescolars i esportives no organitzades pels centres educatius.
   • Actes religiosos i cerimònies civils: 30% de l'aforament. Des del 14/11/2020, addicionalment, el total d'assistents no pot superar les 100 persones.

 

 

[Actualització 12/11/2020]: El govern de Catalunya ha decidit prorrogar 10 dies més –fins al 23 de noviembre- les restriccions vigents. Bars i restaurants continuaran sense poder servir àpats ni begudes als locals; i gimnasos, poliesportius, cinemes i teatres continuaran tancats. També es manté confinament municipal de cap de setmana. Però a partir de dissabte, 14 de novembre, els centres d’estètica podran obrir de manera individual i els centres de culte no podran superar les 100 persones. 

 

Normativa aplicable

RESOLUCIÓ SLT/2811/2020, de 6 de novembre, per la qual es prorroguen les mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

DECRET 127/2020, de 25 d'octubre, per a l'adopció de les mesures necessàries en el territori de Catalunya durant la declaració de l'estat d'alarma davant la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID19

Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARS-CoV-2

Més informació sobre el Certificat autoresponsable (descarrega en pdf o word)

 

Més informació al web de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya