Forma't i diverteix-te aprenent als cursos del CIRD i dels Centres Cívics

En qualsevol etapa de la nostra vida podem continuar formant-nos i desenvolupant aficions que ens ajudin a créixer personalment o simplement distreure'ns i conèixer a persones i propostes interessants. En aquest sentit, Cornellà ofereix una àmplia oferta formativa fora del sistema ordinari d'ensenyament: tres centres cívics, l'Escola Oficial d'Idiomes, la UNED Sènior, el CIRD o l'Escola Municipal de Música, entre altres.

Al setembre comencen les inscripcions per a molts dels cursos i taller que començaran a l'octubre, entre ells els que s'ofereixen al Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) o als Centres Cívics.

Al CIRD es tracta de cursos formatius i tallers adreçats a les dones de la ciutat i que aborden la perspectiva de gènere des de diferents àmbits.
Entre els cursos que es basen en treballar l’autoestima, l’empoderament de les dones i el treball en les cures trobem els següents:
ENFOCA’T ESTIMA’T, Passejades conscients entre dones i el taller Aprenem a tenir cura de nosaltres mateixes: Eines d’autocura. Tots aquests cursos s’inicien el mes de setembre.
També es torna a presentar el taller de Defensa personal per a dones, impartit per Guàrdia Urbana de Cornellà i que es portarà a terme durant el mes de novembre coincidint amb la commemoració del dia 25 de novembre (Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones).

Així mateix, els centres cívics de la ciutat ja tenen a punt la nova programació de tardor, amb tota mena d'opcions relacionades amb l'art, la cura i la formació personal, i altres activitats relacionades amb l'oci i el lleure.

  • Al Centre Cívic Sant Ildefons, en col·laboració amb les diferents entitats del barri, podem trobar una vintena de propostes d'àmbits tan diversos com l'educació artística, la música i ball, les noves tecnologies, la cura del cos i la ment, de gastronomia, sostenibilitat, ciència, idiomes i altres. Les inscripcions comencen a partir del 18 de setembre. Més informació.
  • Al Centre Cívic de la Gavarra podrem trobar la vessant de les arts plàstiques amb el clàssic taller d'art, i també risoteràpia, artteràpia o meditació. També l'associació Gent i Futur ofereix tallers variats d'introducció a la moda, patchwork, ioga, tall i confecció, brodat i tècniques de patronatge industrial. Les inscripcions ja són obertes. Més informació.
  • Pel que fa al Centre Cívic del Parc Esportiu Llobregat, presenta propostes molt diverses i per a totes les edats entre les que trobareu cursos habituals com diferents nivells de fotografia, salut i creixement personal, i també creativitat i expressió. Més informació.

CENTRE CÍVIC DEL PELL
(Parc Esportiu Llobregat)
Av. del Baix Llobregat, s/n
93 475 35 77
www.parcesportiullobregat.com
CENTRE CÍVIC DE LA GAVARRA
(Centre Cultural Joan N. García-Nieto)
c. Mossèn Andreu, 13-19, 4a planta
93 376 20 11
ccgavarra@aj-cornella.cat
CENTRE CÍVIC DE SANT ILDEFONS
c. Gerdera, s/n
93 375 63 29
ccsildefons@aj-cornella.cat

UNED Sènior
(Centre Cultural Joan N. García-Nieto)
c. Mossèn Andreu, 13-19, 3a.plta.
93 376 70 11
ww.unedbarcelona.es
CENTRE D'INFORMACIÓ I RECURSOS PER A LES DONES (CIRD)
c. Mossèn Jacint Verdaguer,16-18
93 4742841
igualtat@aj-cornella.cat
ESCOLA D'ADULTS
c. Ignasi Iglesias, 7
93 375 59 03
 a8042846@xtec.cat