Gaudeix la revetlla de Sant Joan amb prudència i respectant els consells de seguretat per la Covid-19

El dimecres se celebra la revetlla de Sant Joan de 2021. A Cornellà, son diverses les entitats i associacions de veïns que organitzen habitualment festes al carrer. Aquest any, però, caldrà que s’ajustin a les restriccions i mesures de la Covid vigents a Catalunya. El Procicat va donar llum verda a la possibilitat de celebrar festes majors i revetlles a Catalunya des del 7 de juny, però la situació de la pandèmia encara no està normalitzada i cal mantenir les precaucions a l'hora de realitzar celebracions, a banda dels consells de seguretat que sempre cal tenir en compte en activitats on hi ha foc i petards.

 

RECOMANACIONS BÀSIQUES:
  • Celebra una festa de Sant Joan única, en grups reduïts de persones (familiars o amics).
  • Evita les festes amb aglomeracions de gent.
  • Mantingues les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l’ús de mascareta, la distància física entre les persones, el rentat de mans amb aigua i sabó.
  • Si fas ús de pirotècnia no facis servir el gel hidroalcohòlic: són incompatibles.
  • En cas de manipular pirotècnia les mascaretes més apropiades són les de cotó. Les mascaretes quirúrgiques són de paper i polipropilè, materials gens adequats amb el magnesi de la pirotècnia.
  • Evita compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

  Pautes de seguretat per a la revetlla de Sant Joan 2021

  Més informació

  Protecció Civil Cornellà

 

Revetlles a Cornellà

Diverses entitats organitzaran revetlles la nit del 23 de juny, com és el cas de la Peña Atlético Minas o la A.C.G. Rosalía de Castro. En aquesta situació, és habitaul que calgui reserva prèvia per poder-hi assistir, d'acord amb les mesures de seguretat indicades. En qualsevol cas, dins de totes les activitats permeses actualment, actueu sempre amb la màxima prudència.

El 23 de juny també s'ha programat la tradicional rebuda a la Flama del Canigó, organitzada per Òmnium Cultural amb la col·laboració de diverses entitats. Està prevista entre 18.45 i 19.00 hores, a la plaça de l'Església, després d'un recorregut que a Cornellà s'inicia davant de l'Orfeó Catalònia.

 

Actualització de mesures i restriccions per evitar contagis de la Covid-19

El Procicat ja ha anunciat les mesures que seran vigents des del 21 de juny i durant 14 dies. Aquesta vigència és revisable en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població. Entre altres, destaca la reobertura de l'oci nocturn, i que s'aixeca la restricció a 10 persones a les reunions i trobades i sense límit de bombolles de convivència, que passa a ser una recomanació.

Infografia: Principals canvis a les mesures contra la COVID-19 a partir del 21 de juny