L'Institut Esteve Terradas guanya dos premis del concurs MetropolisFPLab

L'Institut Esteve Terradas guanya dos premis del concurs MetropolisFPLab
Un dels equips guanyadors (foto: Institut Esteve Terradas)

Dos equips de Formació Professional de l'Institut Esteve Terradas, un de la branca d’Administració i Finances i l’altre d’Assistència a la Direcció, s’han proclamat vencedors de la 3a edició del concurs d'innovació MetròpolisFPLab en les categories Agenda 2030 (proposada per l’Ajuntament de Barcelona) i un repte d'Esmorzars Saludables llançat des del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB). MetròpolisFPLab és  una iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional que busca posar en valor el talent de l'alumnat. 

Esmorzars saludables per a joves

L'equip guanyador, estudiants de la branca d'Administració i Finances, està integrat per 4 noies i rebrà una beca formativa remunerada de dos mesos al PEMB. El repte partia d'aquesta pregunta: Com podem conscienciar els joves i contribuir a que els seus esmorzars siguin més saludables i sostenibles? Les guanyadores l'han resolt amb una solució dinàmica i divertida que proposa “adaptar les aules i ajudar als propis nois i noies a cuinar els seus esmorzars i berenars en el seu ambient habitual d'aprenentatge”. La proposta compta amb una aplicació mòbil de receptes exclusives per als alumnes, així com vídeos interactius per tal que l'alumnat pugui seguir petites rutines d'entrenaments esportius. En finalitzar el curs escolar, els alumnes que hagin implementat el projecte, hauran realitzat 36 hores de tallers culinaris i 36 hores d'entrenament esportiu. D'aquesta manera, s'haurà adquirit un estil de vida més saludable mitjançant petits passos que integren l'alimentació amb l'esport. 

Més informació al web del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB)

 

Com fer que tothom conegui l'Agenda 2030?

Com aconseguir que els joves coneguin millor l'Agenda 2030 i s'impliquin en assolir-la? En aquest cas, estudiants de la branca d'Assistència a la Direcció sota el nom de DICA Team  van elaborar una proposta que implicava tallers de sostenibilitat impartits a les escoles per explicar què són els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que conformen l'Agenda 2030 impulsada per l'Organització de les Nacions Unides.

En aquesta edició hi han participat 700 alumnes de formació professional de la metròpolis de Barcelona, que s'han organitzat en 200 equips de treball. Com en les edicions anteriors, els estudiants han afrontat reptes plantejats per cadascuna de les empreses col·laboradores per tal de trobar solucions a les seves necessitats. Els alumnes dels vuit equips guanyadors de les diferents categories dels premis han obtingut una beca de 1.000€ per desenvolupar les idees dels projectes dins de les empreses que proposaven cadascuna durant dos mesos, entre setembre i novembre del 2021.