L’Ajuntament renova el seu web, la seu electrònica i el portal dels pressupostos municipals

L’Ajuntament de Cornellà ha renovat completament el web municipal www.cornella.cat amb la finalitat de posar a l’abast de la ciutadania una plataforma moderna, funcional, versàtil i intuïtiva, que suposa un salt en la digitalització i la transparència municipal. El nou web inclou la renovació del portal de la seu electrònica municipal perquè la ciutadania pugui fer tràmits amb el consistori de forma més àgil i digitalitzada, així com una pàgina web específica dels pressupostos amb la voluntat de fer de la gestió municipal un element clau de transparència per avançar en la relació entre el consistori i la ciutadania i la seva gestió interna. Tot plegat té l’objectiu d’impulsar la digitalització de l’administració municipal per a fomentar la transparència en la gestió municipal i agilitzar la realització d’un major nombre de tràmits de forma telemàtica.

La renovació de la pàgina web és clarament visible des del punt de vista del disseny i accessibilitat  i és una plataforma més adaptable a dispositius mòbils i tauletes, pel seu disseny ‘responsive’. Així mateix presenta una nova arquitectura de continguts i un nou sistema de navegació, amb menús fixos més clars i accessibles, adaptats a les noves necessitats i demandes de la ciutadania. També, la nova web municipal s’ha adaptat a l’actualitat digital i permet compartir continguts a través de les xarxes socials, inclòs el Whatshap.

El portal de la Seu Electrònica –que es troba dins de la nova web- s’ha renovat per ampliar la cartera de serveis telemàtics a la ciutadania per a la realització de gestions municipals de forma àgil, reduint al màxim la gestió de forma presencial. A través d’aquest portal, els ciutadans i ciutadanes poden fer tràmits relacionats amb activitats, tresoreria, padró municipal, reserva d’espais a la via pública, certificats de béns, assabentats d’obres o participació en processos de selecció de personal, entre d’altres, de forma telemàtica i segura.

D’altra banda, el portal de Pressupostos municipals posa a la disposició de tothom les dades relatives als comptes municipals en format obert i al màxim nivell de detall, per a poder fer-ne ús més enllà de la consulta. A més, es fa un esforç per apropar els conceptes i la informació pressupostària i financera a la ciutadania, i facilitar l’accés i les eines per fer més intuïtiva la cerca i navegació entre dades comptables del Consistori. Es tracta d’una eina de pressupost navegable, el “Pressupost Obert”, que permet navegar a diferents nivells del pressupost, i creuar dades.

CONSULTA LA NOTA DE PREMSA