La Guàrdia Urbana de Cornellà reforça les campanyes de convivència i civisme i imposa 29.000 sancions durant el primer semestre

La Guàrdia Urbana de Cornellà reforça les campanyes de convivència i civisme i imposa 29.000 sancions durant el primer semestre
Guàrdia Urbana de Cornellà

La Guàrdia Urbana de Cornellà ha imposat en el primer semestre de 2021 un total de 29.138 sancions relacionades amb infraccions de les ordenances municipals de civisme i convivència, de trànsit, d’inspeccions a establiments públics o d’altres qüestions que entren dins de les seves competències.

La xifra de sancions relacionades amb infraccions cíviques ha augmentat aquest any respecte del primer semestre de 2020, així com aquelles relacionades amb la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana. Es mantenen en xifres similars les vinculades a l’ordenança municipal de tinença de gossos, i les que es deriven d’inspeccions en establiments públics.

La xifra total de sancions ha augmentat de forma notable respecte de 2020, en especial arran de les infraccions relacionades amb el trànsit, en aquest cas, molt vinculades a l’aplicació definitiva de la Zona de Baixes Emissions; s’imposen mitjançant un control automàtic de matrícules a l’àrea de Cornellà que està restringida als vehicles més contaminants.

Algunes dades a destacar són que han augmentat les infraccions sancionades per festes en domicilis: de 207 a 230, en relació amb els sis primers mesos de l’any anterior. Així mateix, es doblen les denúncies per sorolls que acaben en aixecament de denúncia, de 57 a 121. Per consum de begudes a la via pública, han disminuït lleugerament, passant de 1.398 a 1.136 en total.

L’acció de la Guàrdia Urbana reforça les campanyes informatives relacionades amb el civisme i la convivència. Per exemple, és el cas de les sancions relacionades amb embrutar la via pública, que han passat de 58 a 95 en aquests dos períodes de 6 mesos. Les diferents infraccions relacionades amb tinença de gossos (excrements a la via pública, no portar el gos lligat o censat, o les actes relacionades amb la tinença de gossos considerats perillosos) es mantenen: de 145 a 139.

Finalment, també en reforç de les noves normatives sobre Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i les campanyes informatives realitzades, les sancions s’han duplicat, i han passat de 201 a 465, sempre prenent com a referència els sis primers mesos de 2020 i de 2021.