La Guàrdia Urbana detecta 3.094 infraccions per incomplir les restriccions sanitàries durant 2020

121 alertes informatives enviades a través de l'app Seguretat Ciutadana.

La Guàrdia Urbana de Cornellà ha hagut d'intensificar la seva activitat durant l'any 2020, especialment des que es decretés l'estat d'alarma el 14 de març. Des de llavors i fins a al 31 de desembre de 2020, el cos de la policia local ha adaptat els dispositius en funció a l'evolució de la pandèmia.

Principalment, s'ha encarregat de controlar el compliment de les restriccions sanitàries, desenvolupant multitud d'inspeccions a locals comercials i empreses per garantir el confinament i l'adequació a la normativa sanitària vigent. Fruit d'aquestes inspeccions, la policia local ha detectat  3.094 infraccions i ha tancat  12 activitats comercials. Les raons d'aquests tancaments han estat la manca de mesures sanitàries (4), no respectar els aforaments decretats (4) i la manca de llicències o condicions tècniques de l'activitat (4).

En relació amb l'elevada demanda d'assistència social durant el primer període de l'estat d'alarma, des de la Guàrdia Urbana i en coordinació amb l'Organització Municipal Excepcional -creada per gestionar l'emergència sanitària- es van realitzar assistències a domicili per proporcionar alimentació bàsica. També es va oferir un servei per a la disposició de fàrmacs prescrits pels facultatius entre les persones més vulnerables, coordinat amb les farmàcies de la ciutat.

Des del mes de març, quan es va decretar l'estat d'alarma, es desprèn un augment significatiu dels serveis realitzats en l'àmbit de la Protecció Civil i Emergències. En concret, aquesta tipologia de serveis representa el 41% de les actuacions de la Guàrdia Urbana durant 2020.

 

Alertes informatives

Una de les funcions de la Guàrdia Urbana durant la crisi de la Covid-19 és informar la població de les restriccions vigents. En aquesta línia, des del 14 de març, la policia local ha publicat 121 alertes a través de l'aplicació de Seguretat Ciutadana.