La taxa de supervivència de les empreses creades amb assessorament del Centre d'Empreses supera la mitjana

El 64,2% de les empreses creades fa tres anys amb assessorament del Centre d’Empreses Procornellà sobreviuen, per damunt de la mitjana de la demarcació de Barcelona. D’aquestes empreses es van quedar allotjades en el centre i viver municipals un 25% amb una taxa de supervivència del 81,8%, xifra que avala la qualitat del servei municipal.

 El Centre d’Empreses Procornellà, és un dels 39 Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE) que ha estat objecte d’un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona per valorar la feina feta des dels CLSE a l’hora d’ajudar en la creació de negocis amb pla d’empresa o alguna altra eina anàloga per a l’anàlisi de la seva viabilitat. De l’informe final s’extreu que la taxa de supervivència als tres anys de les empreses que van ser creades l’any 2017 amb l’assessorament del Centre d’Empreses Procornellà és del 64,2%, percentatge superior a la del conjunt dels centres locals analitzats de la demarcació de Barcelona amb una taxa de supervivència que es situa en el 59,9%.

Així, el 2017 van ser 44 les empreses creades amb assessorament de l’ens municipal cornellanenc, i amb desenvolupament d’un pla de viabilitat. D’aquestes, un total d’onze emprenedors van decidir quedar-se allotjats o al Centre o al Viver de Procornellà, dels quals 9 estan en actiu tres anys després, xifra que representa una taxa de supervivència del 81,8%. Aquest percentatge posa en valor la feina que fa el cos tècnic municipal amb un ampli servei d’assessorament i acompanyament a les empreses allotjades i que com a resultat, donen una taxa de supervivència molt més elevada si les comparem amb els emprenedors que finalment s’instal·len pel seu compte.

 

Web del Centre d'Empreses

Llegir la nota de premsa completa