Les entitats fan arrencar amb força la festa major 2021

Gegants, Corncanta, Marató de Rock, microteatre, Corndefoc, cursa solidària...

Aquest any Cornellà dona un especial pes a les entitats a la seva festa major. L’aposta per fer una festa molt local, evitant activitats de caràcter multitudinari per ajustar-se a les restriccions a què encara ens obliga la pandèmia, no han estat obstacle perquè les entitats de la ciutat busquin la manera d’adaptar les seves propostes i començar a recuperar alguns elements molt característics de la programació.

El Corpus 2021 dona visibilitat a les entitats i associacions socials i culturals, que tornen a reactivar-se després de més d’un any d’activitat gairebé aturada, i també, mostrar el talent, tant a nivell artístic com empresarial, dels cornellanencs i cornellanenques.

Més informació sobre tota la programació de la festa major

 

Gegants a Can Mercader

Un exemple és la Trobada Gegantera del Corpus, que està organitzada per l’entitat Foment de Cultura Popular de Cornellà. Aquesta trobada es portarà a terme diumenge 30 de maig i enguany arriba a la vint-i-cinquena (més una) edició. Tenint en compte la situació d’inestabilitat que encara vivim per la Covid-19, aquesta edició serà estàtica i es portarà a terme al Parc de Can Mercader, habilitant diferents punts separats on es disposaran les diferents colles geganteres participants.  Aquesta activitat començarà a les 11:30 h i forma part de les propostes del “Corpus en Família”, perquè gaudeixin de la Festa Major petits i grans.

Un dia abans, per obrir boca, es portarà a terme la Rua Gegantera motoritzada. Serà dissabte, 29 de maig, a les 11:30 h i a les 17 h. En aquest cas, els gegants Cornelius i Fontsanta recorreran la ciutat amb un vehicle a motor per donar a conèixer la Trobada Gegantera del diumenge a Can Mercader.

 

Primeres cites musicals

El Corncanta és un festival de cant d’artistes amateurs de la ciutat. És una activitat organitzada per l’Escola de Dansa i de Cant Eva Gris amb la voluntat de donar l’oportunitat als artistes de la ciutat d’actuar davant d’un públic. Aquest festival està previst dissabte 29 de maig a l’Auditori de Sant Ildefons. Hi haurà dos passis: el primer, de 17:30 h a 18:30 h i el segon, de 20 h a 21 h.

I pel que fa a la Marató de Rock, aquesta proposta està organitzada per la Factoria Musical i té l’objectiu de donar visibilitat als grups locals. Aquest any, actuaran: Doctor Enfermo, Luna y media, 26 dollars, Kobe i Pequeño Hombre Cohete. Serà dissabte 29 a les 18 h al pati de l’escola Abat Oliba.

NOTA: Aquestes dues activitats són gratuïtes, però amb aforament limitat. No cal inscripció prèvia, es farà per ordre d’arribada. 45 minuts abans de l’inici de l’activitat es procedirà a repartir les entrades per poder accedir a l’espai (un màxim de 5 entrades per persona).

 

Teatre de petit format

La biblioteca Marta Mata és l’escenari de la proposta de l’entitat MicroCornellà-Teatre per al dissabte, 29 de maig: la lectura dramatizada 'Totes les dones'. Està dirigida a públic jove i adult i per assistir-hi cal incriure’s a la biblioteca Marta Mata. Començarà a les 12.00 hores.

MicroCornellà Teatre també serà present a l’espectacle ‘Píndoles de microteatre' que tindrà lloc el 4 de juny, a les 20.00 hores, a l’Escola Ignasi Iglesias.  Es presentaran les obres Vámonos por Sabina (MiicroCornellà Teatre),  El detectiu ( Autor: Octavi Egea. Cia. Vintperquatre),  Justine (MicroCornellà Teatre) i La burilla (Cia. Vintperquatre).

Nota sobre l’accés a aquesta darrera activitat: És gratuïta amb aforament limitat, en les mateixes condicions que el festival Corncanta i la Marató de Rock mencionades anteriorment.

 

Un Corndefoc especial

Les colles de foc de la ciutat també volen retrobar-se el més aviat possible amb la normalitat. El Corndefoc que habitualment dona sortida a la festa major no se celebrarà, per evitar aglomeracions de persones, però sí que hi haurà un espectacle de lluïment, aquest mateix dissabte 29 de maig a les 20.30 hores.

Cal reservar prèviament l’entrada a https://www.weezevent.com/lluiment-corndefoc-2021. Es garantirà una zona de seguretat entre les colles i el públic. No obstant es recomana portar roba adient per presenciar un espectacle amb pirotècnia, com per exemple, teixits de cotó.

L’organitzen l’Agrupació Sardanista de Cornellà, els Diables de Cornellà, la Factoria de Foc de Cornellà i el Foment de Cultura Popular de Cornellà.

 

Cursa Solidària

Corresolidaris i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat avancen la 10a edició dels 7 Km del Riu al diumenge 30 de Maig de 2021. S’ha triat aquesta prova considerant que la seva distància i ubicació és ideal en les circumstàncies actuals. Per la situació actual de pandèmia i per complir els protocols marcats per les autoritats sanitàries es faran quatre sortides: a les 9:00 h; 9:10 h; 9:20 h i 9:30 h amb uns 120 corredors cadascuna, aproximadament. El punt de sortida és el carrer del Rugby.

És un acte esportiu de caràcter solidari obert a totes les persones que vulguin practicar activitat esportiva sigui quina sigui la seva condició física. Tot i ser cronometrada i puntuable en la Lliga Championship, no hi ha premis per classificació. Tots els participants que finalitzin la prova rebran un clauer de fusta commemoratiu de la prova.

El benefici de la cursa anirà destinat a la compra d’aliments i productes d’higiene de primera necessitat per a la Botiga Solidària.

Més informació https://www.corresolidaris.org/cursa-7-km-del-riu/