Les escoles Anselm Clavé i Mediterrània participen en un projecte que vincula l'educació alimentària i ambiental

Les escoles Anselm Clavé i Mediterrània participen en un projecte que vincula l'educació alimentària i ambiental
Lliurament de les llavors als pagesos dels horts municipals Josep Pidelaserra.

Les escoles Anselm Clavé i Mediterrània de Cornellà han començat un projecte educatiu que vincula l'educació alimentària i ambiental, en col·laboració amb el convivium Slow Food Garraf-Penedès. El projecte, anomenat Escola amb Projecte Psicoeducatiu Km0/Slow Food Education Network, promou aquest elements tot introduint la sensorialitat i el gust com a punt de partida, perseguint els valors de proximitat, sostenibilitat i el reaprofitament en l'alimentació. Paral·lelament, vol contribuir a la prevenció de trastorns alimentaris.  

En una primera fase, els nens i nenes de les dues escoles, des de P3 fins a 6è, van rebre la visita de tres pagesos: la Laila de Cal Pastera, Irene Hernández Cuxart i Albert Bou del @parcagraribaix i han fet planter amb llavors de col paperina. Aquesta varietat de col es plantava antigament en la zona i actualment forma part del Baluart de l'Arca del Gust d’Slow Food.

El 15 de desembre, els alumnes de les dues escoles van entregar una part de les llavors als avis i àvies dels horts urbans municipals de l'Ajuntament de Cornellà. La resta es plantaran a l'hort de l'escola i també aniran als pagesos que col·laboren amb el projecte. Les cols que naixeran gràcies als/les pagesos/es i revaloritzades pels infants, seran cuinades per cuiners i cuineres de renom com Valentí Mongay, l'Ada Parellada, Sergi de Meià, Albert Mendiola, Marc Esteve, Xavier Llanos, José Manuel Parrado, Eva Davó i Jaume Vilà, entre d’altres. 

El projecte pretén fomentar les actituds de curiositat i respecte pel menjar. Tot entrenant els sentits, vol convidar a comprendre les relacions del menjar amb el medi ambient, la salut i la cultura.

També vol ajudar a valorar els productes locals i tradicions i els seus productors, la cultura gastronòmica de la zona, tot incloent l’alumnat, les seves famílies i la comunitat educativa.