Més del 50% de la població de Cornellà ja ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19

Més del 50% de la població de Cornellà ja ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19
Vacunació a la Fira de Cornellà.

La vacunació contra la Covid-19 cotinua a bon ritme, i fa pocs dies Cornellà va superar el llindar del 50% de la seva població que ha rebut ja la pauta completa. Segons les dades publicades pel deparament de Salut, a 17 de juliol, ja són 48.056 persones, sobre una població de 89.936 habitants. A més, els vacunats amb almenys una dosi són 56.436. Cal recordar que quan es parla de pauta completa, se sumen tant les persones que han rebut dues dosis de Pfizer, AstraZeneca o Moderna, com aquelles que han rebut la vacuna de Janssen, que és monodosi.

Cal insistir en què el màxim de població es vacuni, ja que és l’eina principal per fer front a la pandèmia a través de la immunitat de grup: quan una part important de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual. 

Precisament, la situació epidemiològica continua sent preocupant, tant a Cornellà com a tot Catalunya, amb xifres de contagiats en les darreres setmanes molt altes, encara que la protecció de la vacuna en els grups d'edats ja immunitzats ha fet disminuir dràsticament la proporció de casos greus. La incidència a 14 dies es troba a 1.246, mentre que la mitjana d'edat de les persones de Cornellà que donen positiu en PCR o test d'antígens és de 30 anys. Per mirar de frenar aquesta alta incidència, entre altres mesures, des de divendres 16 de juliol és vigent un toc de queda nocturn entre la 1 i les 6 de la matinada.

Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (Cornellà de Llobregat)

 

Ara ja és oberta la possibilitat de demanar cita prèvia per a qualsevol persona a partir de 16 anys (nascuda el 2005 o abans). Podeu demanar cita prèvia al web vacunacovidsalut.cat. La disponibilitat de les cites de vacunació depèn del nombre de vacunes existents, segons el col·lectiu poblacional al qual pertanyeu. Si els horaris, els dies o els punts de vacunació ja estan complets, es recomana que torneu a intentar-ho durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats. La Fira de Cornellà és un dels espais de vacunació més importants de Catalunya, però podeu demanar hora a qualsevol punt de vacunació de tot el territori que estigui disponible.

 

Com demanar cita:

 https://vacunacovidsalut.cat

   061

 Al teu centre d'atenció primària.