Més del 75% de la població de Cornellà ha rebut la pauta completa de vacunació contra la Covid-19

Fira de Cornellà tanca com a centre de vacunació massiva amb més de 500.000 dosis administrades
Més del 75% de la població de Cornellà ha rebut la pauta completa de vacunació contra la Covid-19
Accés al punt de vacunació de la Fira.

Unes 68.000 persones, més del 75% de la població de Cornellà de Llobregat, ja té la pauta completa de vacunació contra la Covid-19. A més, si tenim en compte que més de 8.000 habitants són menors de 12 anys, el percentatge real sobre la població objectiu és, fins i tot, més gran, superaria el 82%. L’Ajuntament de Cornellà ha rebut amb satisfacció aquestes dades que demostren que s’han complert els objectius per aconseguir la immunitat de bona part de la ciutadania, la qual cosa ha permès recuperar l’activitat i el ritme habitual de la ciutat.

En aquest sentit, disposar de la Fira de Cornellà com a punt de vacunació massiva ha demostrat ser un encert. Concretament, des del 10 de febrer del 2021 ja actuava com a centre de vacunes per atendre col·lectius essencials. El consistori va actuar amb celeritat per oferir les dependències municipals del recinte firal al Departament de Salut per facilitar la vacunació contra la Covid-19.

 

534.000 dosis administrades

Ara, la Fira de Cornellà tanca portes com a centre de vacunació massiva després d’administrar, en els darrers set mesos, 534.000 vacunes a persones procedents de tot Catalunya, ja que la ciutadania podia triar qualsevol punt per anar a vacunar-se. A més, va comptar amb personal voluntari setmanalment: 57 administratius i administratives, 50 infermers i infermeres i 4 auxiliars. El pic de vacunacions es va assolir el 5 de juliol amb 6.500 persones ateses en un dia, i durant la darrera setmana de juny i la primera de juliol, es van injectar un total de 36.000 dosis. La mitjana de vacunacions durant aquestes setmanes de major afluència va ser de 650 dosis per hora.

La regió sanitària Metropolitana Sud ha comptat amb cinc centres de vacunació massiva, on s’han administrat més d’1.160.000 vacunes des de la seva obertura, i tots ells tanquen les portes a partir de l’1 d’octubre. Aquests punts, que han estat gestionats pels equips d’Atenció Primària, han estat clau per desenvolupar amb èxit la primera fase de la campanya, fent-ho d’una manera àgil i eficient i, alhora, còmoda per a la ciutadania.

A partir d’aquest mes s’inicia una nova fase en la campanya de vacunació per donar pas a una estratègia que concentrarà aquesta activitat en els CAP i altres espais municipals. En el cas de Cornellà, s’habilitarà el servei dins de les dependències del Parc Esportiu Llobregat (PELL) com a espai de proximitat per atendre a la ciutadania que tingui pendent la segona dosi.