Més freqüència de busos per connectar Sant Boi i Cornellà amb la nova línia M75 de Metrobús

Des del 16 de juliol s'han introduït diverses millores en el servei d'autobús metropolità a Cornellà, que afecten principalment la connexió amb Sant Boi de Llobregat. Per una banda, l'antiga línia L75 s'ha convertit en la línia Metrobús M75 i ha millorat la freqüència, ja que passa cada 10 minuts els dies feiners, en lloc de cada 30 minuts. El recorregut ha canviat lleugerament, ja que ara enllaça l'intercanviador Cornellà Centre amb la plaça de les Forces Armades de Sant Boi. El canvi va associat a una modificació de la L74, que dona més cobertura al barri de Sant Ildefons, amb una nova parada a l'avinguda de la Línia Elèctrica.

iconfinder-bus_171497.png M75: Cornellà (TRAM - Rodalies Cornellà Centre) - Sant Boi (Pl. Forces Armades)

iconfinder-bus_171497.png L74: Sant Boi (Pl. Forces Armades) - Cornellà (Sant Ildefons)

 

Les línies de Metrobús de transports metropolitans són línies d'altes prestacions. Està previst que el 2023, també es posi en marxa la línia Metrobús M8, que seguirà l'eix de la C-245 i connectarà Cornellà de Llobregat amb Castelldefels.

Aquestes millores van acompanyades de la incorporació de nous autobusos híbrids i elèctrics a la flota de Bus Metropolità de l'AMB de gestió indirecta, per substituir els vehicles antics més contaminants i assolir una flota més neta i sostenible. La mesura s'emmarca en l'estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l'aire i és una de les fites del Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024.