Mesures de restricció per aturar la pandèmia prorrogades fins al 28 de febrer

Es permet la represa de les activitats extraescolars, esport escolar i lleure per als infants d'educació infantil i primària.

Les mesures actuals per contenir la Covid-19 i restriccions es mantenen a tot Catalunya fins al 28 de febrer. El govern de la Generalitat, a proposta del Procicat, ha decidit prorrogar les mesures vigents aprovades a principis de mes, com a mínim, una setmana més després d’analitzar les últimes dades de les variants del virus que han arribat a Catalunya. Les més destacades són que es manté el confinament comarcal i l’horari limitat d'obertura al públic dels bars i restaurants, (esmorzars de 7.30 a 10.30 h i dinars de 13.00 a 16.30 h).

L’única nova mesura que flexibilitza les restriccions que afecten als infants és la represa de les activitats extraescolars, d’esport escolar i lleure educatiu pels infants d’Educació Infantil i Primària a partir del 22 de febrer, “sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles”.

Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (àrea Metropolitana Sud)

 

Aquestes són algunes de les indicacions més destacades recollides al decret:

 • Activitats socials. Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible  i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.
 • Mobilitat. Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.  La mobilitat laboral només és permet quan no es pot teletreballar. Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.
 • Confinament nocturn. No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.
 • Empreses. S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables. 
 • Hostaleria. Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili. Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 10:30 h i de 13:00 h a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
 • Activitats culturals. Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals. Represa de les activitats formatives o educatives no reglades i l’esport escolar per a joves escolaritzats a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de convivència estable definits per a l’activitat lectiva.
 • Comerç i centres comercials. 30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials. Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat i llibreries.
 • Esport. Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure obertes amb un aforament màxim del 50%, control d’accés i un màxim de 6 persones. Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%, limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Competicions: només en categories estatals i competicions que hi donen accés.
 • Activitats recreatives. Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%. Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.
 • Universitats i escoles. Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs. Batxillerat i cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats: reducció de l’activitat presencial. ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
 • Activitats extraescolars: Permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives adreçades a cicle infantil i primària que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla). Represa de les activitats no reglades i de l’esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva.
 • Actes religiosos i cerimònies civils. 30% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima.

 

Certificat autoresponsable de desplaçament

Protecció Civil demana que els ciutadans omplin un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que vulguin realitzar un desplaçament de força major o algunes de les excepcions de mobilitat previstes. Entre les causes de força major hi ha el desplaçament per anar a la feina, per motius mèdics o per cuidar una persona dependent, entre d’altres.

Certificat autoresponsable de desplaçament

 

RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Més informació al web del departament de Salut