Mesures restrictives contra la Covid-19 vigents fins al 9 d'abril

A partir del dia 15 de març es van posar en marxa algunes modificacions de les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, obrint algunes activitats. L’estancament dels indicadors epidemiològics i assistencials fan que a partir del dia 26 de març es paralitzi l’obertura i es mantinguin les mesures. Aquestes, romandran vigents fins el proper dia 9 d’abril (inclòs).

Per Setmana Santa, del 26 de març al 9 d'abril, es preveu mantenir el tancament perimetral de totes les comunitats autònomes així com el confinament nocturn i la limitació de les reunions de grups de persones en espais públics i/o privats.

Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (Cornellà de Llobregat)

 

Aquestes són algunes de les indicacions més destacades recollides al decret:

 • Activitats socials: En aplicació de la declaració d'actuacions acordades en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, durant la Setmana Santa de 2021 (a partir del dia 26 de març de 2021), les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social en espais públics tancats s'han de limitar a un màxim de quatre persones, llevat que es tracti de convivents, i en espais privats s'han de limitar als convivents. Fora de la Setmana Santa, la limitació és de 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.
 • Mobilitat: Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar. La mobilitat entre comarques es permet sempre que sigui amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar.
 • Confinament nocturn: No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.
 • Empreses: S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.
 • Hostaleria: Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili. Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
 • Activitats culturals: Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.
 • Comerç i centres comercials: 30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat. Establiments i locals comercials de més de 800 m²: aplicació de l’aforament sobre aquesta superfície màxima.
 • Esport: Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i piscines oberts amb un aforament màxim del 50%. Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors. Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d’assistents a l’aire lliure i el 30% en espais tancats i sempre amb seient preassignat.
 • Activitats recreatives: Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones. Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.  Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitació de l’aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s’amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l’aforament). Els clients han d’ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració. Tancats: espais infantils lúdics interiors, parcs d’atraccions.
 • Universitats i escoles: Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l’alumnat de cada universitat. Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial. ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
 • Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla). Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

 

Certificat autoresponsable de desplaçament

Protecció Civil demana que els ciutadans omplin un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que vulguin realitzar un desplaçament de força major o algunes de les excepcions de mobilitat previstes. Entre les causes de força major hi ha el desplaçament per anar a la feina, per motius mèdics o per cuidar una persona dependent, entre d’altres.

Certificat autoresponsable de desplaçament

 

RESOLUCIÓ SLT/716/2021, de 12 de març

Més informació al web del departament de Salut

Més informació al web del departament d'Interior

Limitació d'actes i concentracions a la via pública per la Covid-19 a CORNELLÀ DE LLOBREGAT

 

A Cornellà #somresponsables i seguim les indicacions de les autoritats sanitàries per protegir-nos i protegir als nostres familiars i amics. Per això hem de tenir present:

MINISITE_SGUERETATCOVID.png

 • Mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres a la via pública i en espais tancats
 • Rentar-se les mans de manera freqüent o fer servir gel hidroalcohòlic
 • Ús obligatori de la mascareta
 • Caminar per la dreta a la vorera i a la via pública