Ni un pas enrere contra la violència masclista

La lluita contra la violència masclista continua sent un dels eixos principals del govern municipal. Amb aquesta premissa, l'Ajuntament de Cornellà, juntament amb el Consell Municipal de les Dones, la Plataforma ciutadana contra la violència masclista i les diferents entitats de la ciutat, han elaborat un calendari d'actes emmarcats en la commemoració del 25 de novembre, Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.

Implicació dels joves

Aquest any, Cornellà s'adhereix a la campanya internacional Banc Vermell, un projecte de sensibilització contra la violència de gènere que suma més de 700 bancs vermells instal·lats a tot el món, que representen la sang abocada dels feminicidis. El seu objectiu és fer reflexionar a qui els vegi i posar el focus cada dia de l'any en aquesta xacra social. Per això, l'Ajuntament, en col·laboració amb joves dels instituts de Cornellà que formen part de la XAJI, pintaran quatre bancs a diferents punts de la ciutat amb frases de condemna els dies 20, 22 i 23 de novembre. Els bancs estaran instal·lats a l'avinguda del Baix Llobregat, la plaça de l'Església, la plaça de la Dona i a la plaça de Sant Ildefons.

 

Agenda 25 de novembre

20170601_Trobada Xarxa Joves Igualtat XAJI-19258.jpgDIMARTS 21 DE NOVEMBRE
JORNADA PROFESSIONAL ’ABÚS SEXUAL INFANTIL: UN PROBLEMA SOCIAL’
Citilab, de 9.00 a 14.00 h

 

Actes 25N a Cornellà

20221125-Manifesta contra violencia masclista-5680.jpgDIVENDRES 24 DE NOVEMBRE
LECTURA DEL MANIFEST INSTITUCIONAL
Plaça de l’Església, 18.00 h

DIUMENGE 26 DE NOVEMBRE
10ª MARXA DEL BAIX LLOBREGAT
Sortida des de la plaça de l’Església, 10.30 h
Inscripcions: CIRD / 93 474 28 41 / igualtat@aj-cornella.cat

 

_DSF2215.jpgL'11 de juny de 2023 la barbàrie masclista va assotar la nostra ciutat amb l'assassinat d'una dona de 39 anys a mans de la seva exparella i en presència de la seva filla de 2 anys. La resposta del consistori i de la ciutat va ser contundent i unànime mostrant el seu rebuig i suport a la família de la víctima en un acte multitudinari que va concentrar milers de persones a la plaça de Catalunya. Una dona més, que, malauradament, se suma a les 50, que fins a mitjans d'octubre, han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles a tot el país. Per tot això, la commemoració d'aquest 25N a Cornellà es planteja, si és possible, amb més contundència i determinació: recordant la nostra veïna, alçant la veu de condemna, posant l'accent a la prevenció i ampliant espais d'assessorament, informació i atenció.

El CIRD, centre de referència

El 2022, el CIRD va atendre 405 dones. D'aquestes, 251 van ser ateses per diferents causes relacionades amb la violència masclista, 132 acudien per primera vegada i 119 van ser dones que ja havien estat ateses. El CIRD té com a objectiu acompanyar-les en tot el procés de manera integral, fins recuperar la total autonomia.