Nou servei de recollida porta a porta de mobles i voluminosos

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat canvia el sistema de recollida de mobles i voluminosos: a partir d’ara es recolliran a les porteries de l'habitatge dels veïns i les veïnes de la ciutat.
Nou servei de recollida porta a porta de mobles i voluminosos
Recollida de mobles i trastos porta a porta, des del 15 de setembre.

Si tradicionalment, els nostres mobles, trastos o electrodomèstics vells de gran volum es podien deixar als espais habilitats al costat d'algunes bases de contenidors de la ciutat fins que un camió dels serveis municipals els recollís, des del 15 de setembre entra en vigor un nou sistema amb l'objectiu que sigui molt més còmode i fàcil per a la ciutadania, i alhora afavoreix l'òptim reciclatge d'aquests objectes.

El procediment és molt senzill: cal trucar al 93 634 55 55 o sol·licitar la recollida a través de la pàgina web https://ajuntament.cornella.cat/mobles, on haurem de concertar dia per a la recollida. La nit abans només caldrà deixar l'objecte al vestíbul de l'edifici (o al costat de la porta si és una vivenda unifamiliar), i els serveis municipals el passaran a recollir durant el matí del dia indicat.

 

A tenir en compte:

  • Es tracta d'un servei gratuït, i exclusiu per a particulars. Els comerços, empreses o indústries s'han de posar en contacte amb la Deixalleria o contractar un gestor de residus autoritzat per a aquest tipus de gestions.
  • Queden exclosos d'aquest nou servei la recollida de materials especials com runes i restes d'obra, de jardineria, o productes específics com pintures, piles o dissolvents.
  • En cas que substituïm un aparell vell per un de nou, el comerç que el ven és qui ha d'oferir el servei de retirada del vell.
  • Recordeu que abandonar els voluminosos a la via pública o als espais oberts sense edificar està sancionat amb multa de fins a 200€ 

 

 

COM FUNCIONA?
Trucant al telèfon 93 634 55 55.
Sol·licitant el servei a través de la web de tràmits: https://ajuntament.cornella.cat/mobles

QUÈ NO ES RECULL?
· Restes d'obra, runes, sanitaris...
· Restes de jardineria.
· Productes específics (pintures, fluorescents, piles, dissolvents...).
· Electrodomèstics canviats per uns de nous (el comerç s'encarrega de recollir els vells quan es lliura el nou).