Noves mesures restrictives per frenar la pandèmia durant el període de Nadal

Cal insistir en reduir la interacció social al mínim.

La Generalitat ha anunciat noves mesures per frenar els contagis de coronavirus, a les portes de la tercera onada de la pandèmia. Les restriccions afecten el període de Nadal, ja que estaran en vigor des de dilluns, 21 de desembre, i fins a l’11 de gener, amb una possible revisió el dia 28 de desembre si les dades ho permeten. Bàsicament, el govern català ha endurit les mesures que ja estaven en vigor dins del pla de desescalada previst amb l’objectiu de reduir la interacció social durant unes dates en què són habituals les trobades familiars.

 

Aquestes són algunes de les indicacions més destacades:

  • Activitats socials: reunions de fins a 6 persones màxim, excepte els dies assenyalats (24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1, 5 i 6 de gener) en què es permetran trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones.
  • Mobilitat: restringides l’entrada i la sortida de la pròpia comarca excepte del 23 de desembre al 6 de gener, que estarà permès el desplaçament per visita de familiars mantenint la bombolla de convivència. Està permès l’establiment a una comarca diferent de la comarca de residència habitual, mantenint la integritat de la bombolla.
  • Confinament nocturn: no es pot circular pel carrer des de les 22.00 h a les 06.00 h, excepte per causes justificades. Excepcions: Nit de Nadal i Cap d’Any, inici del confinament nocturn a la 01:00 h; i Nit de Reis, inici del confinament nocturn a les 23:00 h.
  • Restauració: horaris restringits, només podran obrir per servir esmorzars o dinars (en concret, entre les 7.30 i les 9.30 h i entre les 13 i les 15.30 h). Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h. Poden enviar menjar a domicili fins a les 23 h.
  • Comerç30% de l’aforament en comerços i mercats no sedentaris, i també 30% de l’aforament en centres comercials, tot i que han d'estar tancats els establiments de restauració i alguns locals.
  • Cultura i esport: Les activitats culturals es mantenen al 50% d'aforament sempre que no se superin les 1.000 persones. No poden obrir els gimnasos dins dels centres comercials, i la resta hauran de mantenir un aforament del 30 % i fer totes les activitats amb mascareta. Per tant, les activitats d’alta intensitat s’hauran de fer en espais exteriors o suspendre’s.

 

Certificat autoresponsable de desplaçament

Protecció Civil demana que els ciutadans omplin un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que vulguin realitzar un desplaçament de força major o algunes de les excepcions de mobilitat previstes. Entre les causes de força major hi ha el desplaçament per anar a la feina, per motius mèdics o per cuidar una persona dependent, entre d’altres.

Certificat autoresponsable de desplaçament

 

RESOLUCIÓ SLT/3354/2020, de 19 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Més informació al web del departament de Salut