Gaudeix d'aquest pont amb responsabilitat per a evitar contagis i aturar la Covid-19

La festivitat del 12 d'octubre permet desconnectar uns dies de la nostra rutina, però no del coronavirus. Recordeu que la Generalitat de Catalunya ha fet públic un nou decret, amb data 9 d'octubre, on ex fixen noves mesures restrictives de prevenció per a fer front a la Covid-19 i evitar contagis massius.

Entre les restriccions, que se sumen a les ja existents, a partir d'ara, es limiten a 6 persones les reunions socials i familiars tant en l'àmbit privat com públic, llevat que les persones siguin convivents.

No es consideren incloses en aquesta limitació:

  • Activitats laborals.
  • Activitats de culte.
  • Casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres.
  • Mitjans de transport públic.
  • Tampoc les activitats docents, les de lleure infantil i juvenil (ex. extraescolars) i les d'intervenció socioeducativa (ex. transport escolar).

Tampoc estan incloses (sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT):

  • Activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars.
  • Les biblioteques, arxius, museus i monuments.
  • Activitats lúdiques, recreatives i l'obertura al públic d'equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d'atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives.
Limitacions als parcs infantils
D'altra banda, la Generalitat de Catalunya ha fet públic un document amb recomancions d'ús per part de les famílies als parcs infantils, així com les mesures preventives i de higiene que les administracions locals han de seguir.
En aquest sentit, és important que donat que aquests espais són centres d'esbarjo beneficiosos per als infants, és important tenir cura de la seva salut seguint normes de seguretat que tenen a veure amb: no accedir als parcs si es veu un nombre important d'infants en aquell moment, limitar el temps d'estància i ús, utilitzar la mascareta per a majors de 6 anys i evitar menjar i beure a l'espai de joc.

En aquests moments, es recomana a la població limitar els seus desplaçaments i disminuir la circulació per les vies d'ús públic: sortir el mínim possible de casa si no és per a realitzar activitats essencials. El més important, però, és seguir respectant les mesures higièniques de protecció individual i col·lectiva establertes des de fa setmanes, que són: ús obligatori de la mascareta als espais públics a partir dels 6 anys d'edat, mantenir la distància física mínima d'1'5 metres sempre que sigui possible i rentar-se les mans amb freqüència -preferiblement, amb gel hidroalcohòlic-. 

El 9 d'octubre, la Generalitat va aprovar la RESOLUCIÓ SLT/2489/2020, que introdueix les restriccions esmentades anteriorment.

L'Ajuntament de Cornellà demana que la població sigui especialment responsable durant aquesta situació i que respecti totes les mesures, ja que per a poder tornar com més aviat possible a la normalitat és fonamental actuar amb responsabilitat i amb l'estricte compliment de les mesures higièniques i de seguretat.

 

Normativa a tenir en compte: