Obert el període de consulta i rectificació del cens electoral per a les eleccions europees

Amb les eleccions al Parlament d'Europa, convocades per al 9 de juny, ha començat el període de comprovació i rectificació de dades del cens electoral. La ciutadania pot comprovar la correcció de les seves dades electorals i, en cas que hi hagi algun error, sol·licitar una correcció a l’Ajuntament de Cornellà o bé a l’Oficina del Cens Electoral.

El cens electoral és una base de dades que conté la inscripció dels qui reuneixen els requisits per votar i no estan privats definitivament o temporalment del dret de sufragi. Ho elabora l'Oficina del Cens Electoral (OCE), òrgan enquadrat en l'Institut Nacional d'Estadística.

En relació amb les eleccions al Parlament europeu, convocades per al diumenge 9 de juny, el cens que s'utilitza és el tancat el 30 de gener de 2024. Les persones que requereixin fer qualsevol modificació o rectificació de les seves dades censals podran fer el tràmit del 22 al 29 d'abril, ambdues dates incloses. Tanmateix, les reclamacions hauran de tenir entrada en la Delegació de l'Oficina del Cens Electoral abans de les 12 hores del 30 d'abril.

Dins d'aquest termini, qualsevol persona podrà fer modificacions a través d'aquest formulari, tot i que només podran ser tingudes en compte aquelles que facin referència a errades en les dades personals, canvis de domicili o a la no inclusió del reglament en cap Secció del Cens de la circumscripció, tenint dret a aquesta. Aquest formulari s'ha de tramitar, preferentment per Registre Electrònic,  tot i que també es pot enviar a dp-barcelona@ine.es o per fax, en els números 93 295 74 03 i 93 310 19 23. També es pot sol·licitar la rectificació d'errors del cens electoral de manera presencial, a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Cornellà, de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h i de 16.30 a 19 h. 

Entre el 13 i el 21 de maig, s'enviarà una tarjeta censal a totes les persones cridades a les urnes, amb la Secció i la Mesa en la qual correspon exercir el dret a vot. 

Consultar les dades del cens és fàcil  complimentant els camps marcats amb asterisc i prémer el botó Cercar.

Consultar on votar a través de l'Ajuntament de Cornellà - Eleccions